19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

İyotlu tuz tüketimi için kampanya

Cizre ilçesinde iyotlu tuz tüketimini artırmak için kampanya başlatıldı. Cizre Tarım İlçe Müdürü Osman Canoruç, iyotlu tuz kullanımının yüzde 70'lere ulaştığını söyledi.


Cizre'de, Kaymakamlık ve Tarım İlçe Müdürlüğü tarafında iyotlu tuz tüketimini artırmak için kampanya başlatıldı. Cizre Öğretmenevi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına İlçe Tarım Müdürü Osman Canoruç, Veteriner Hekim Emine Asan ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İlçe Tarım Müdürü Canoruç, "UNICEF, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı işbirliğinde iyot yetersizliği hastalıklarının önlenmesi ve tuzun iyotlanması programı Türkiye'de 1994 başlamıştır. Bu proje kapsamında ülkemizde sofra tuzlarının iyotlanmasına 1998 yılında başlatılmıştır. İyotlu tuz tüketim oranı yüzde 18'lerde iken günümüzde bu oran yüzde 70'lere ulaşmıştır. Bu rakamın daha da yukarılara çıkarılmasını hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu.


Toplantıda ayrıca, Dr. Muhsin Hayam Elçi, iyotlu tuzun kullanılmasındaki yararları ve iyot yetersizliği sonucunda insan vücudunda meydana gelen hastalıklarla ilgili katılımcılara bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 13:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?