28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Kaçak kesime geçit yok

ŞIRNAK'TA KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak'ın Aslanbaşar köyünde kaçak ve uygunsuz şekilde kesilen 11 küçükbaş hayvana ait çuvallar içerisindeki etlere el konuldu.

Kaçak kesim yaptığı ileri sürülen şahıs hava yağışlı olduğu için kesimi köyde yaptığını bir daha kaçak kesim yapmayacağını söyledi.

Aslanbaşar köyünde kaçak ve uygunsuz şekilde kesilen 11 küçükbaş havana ait etlere Şırnak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından el konuldu. Zabıtaları nezaretinde etler sağlık kontrollünden geçirilmek üzere Şırnak Belediyesi'ne ait mezbahaneye götürüldü. Konu ile ilgili bilgi veren Şırnak Belediyesi Muayene Veteriner Hekimi Ahmet Yıldız, "Burada modern kesim mezbaha yerimiz var. Vatandaş kesim parası ve biraz daha fazla kazanmak amacı ile kaçak kesim yapıyor. Halk sağlığını tehdit ederekten satışa sunmaya kalkıyor. Zabıta ekiplerimiz sağ olsun hassas davranıyorlar. En ufak ihbarları değerlendirerek yerinde müdahale ediyorlar. Biz de bu şekilde halk sağlığı ile oynayanlara kesinlikle müsamaha göstermiyoruz. Şimdi biz bunları fosforte kesimden sonra muayene diyoruz. Bu etlerin hangi şartlarda kesildiğini bilemediğimiz 1 gün dinlenmeye alacağız. 1 gün dinlendirildikten sonra bu etlerden oluşan değişimlere göre karar vereceğiz. Tüketime sunulup sunulmayacağına hüküm vereceğiz. Etler sağlıklı ise sahibine iade edeceğiz. Tabii ki cezai işlemden kurtulamıyor. Bir kere uyarıldıktan sonra bir dahaki sefere farklı cezalandırma yöntemleri var. Etleri şu an soğuk hava deposuna atarak dinlendirmeye alacağız" dedi.

Zabıta ekipleri etlerin tüketime uygun olup olmamasına bakılmaksızın kaçak et kesimi yapan ve satan O.F. hakkında 200 TL cezai işlem yapacaklarını belirtti. Kaçak kesim yapan O. F. hava yağışlı olduğu için kesimi köyde yaptığını bir daha kaçak kesim yapmayacağını belirtti.

ŞIRNAK'TA KAÇAK ET ELE GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 16:52:00
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 18:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?