19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Kaçakçılık operasyonu: 11 gözaltı

CİZRE POLİSİNDEN KAÇAKÇILIK OPERASYONU

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda kaçakçılık yaptıkları öne sürülen 11 kişi gözaltına alındı, çok sayıda kaçak çay ve sigaraya da el konuldu.

Şırnak Eminyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) koordinesinde Cizre KOM Grup Amirliği ekipleri Cizre ve Silopi içlerinde organize suç örgütlerinin tespiti ve deşifresine yönelik operasyon düzenledi. Cizre'de ikamet eden bazı şahısların Habur Kara Hudut Kapısı'nın yakın olmasından faydalanarak, kamyon ve TIR gibi büyük araçlara zula tabir edilen gizli bölmeler yaptırıp nakliyeci rolü ile Irak'a gittikleri tespit edildi. Burada araçlarına yaptırdıkları özel bölmelere kaçak

sigaraları saklayarak yine Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye sokan şahısların bu sigaraları Batı illerine sevk ettikleri belirlendi. Söz konusu şahısların ayrıca Cizre, Irak ve Suriye sınırlarında bulunduğundan, sırtçı olarak tabir edilen işçileri kiralayarak bu ülkelerden kaçak sigaraları Türkiye'ye getirdikleri ve Batı illerine sevk ettikleri bilgilerine ulaşıldı.

Bu bilgiler üzerine Cizre KOM Grup Amirliği ekipleri harekete geçti. Cizre polisinin 'M9' planlı projesi kapsamında başlattığı operasyonda 42 bin 155 paket kaçak sigara, 749,95 kilo kaçak çay, 214 adet kaçak battaniye, 72 paket kaçak tütün, kaçak eşya taşımacılığında kullanılan toplam 6 araç ele geçirildi.

M9 adlı planlı operasyon kapsamında B.V. liderliğinde, B.S., M.M., H.M., M.T., M.N.K., K.İ., S.V., S.K., Y.K., S.U., M.E. ve A.Ö. isimli 13 şüphelinin "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgüte Üye Olmak, Örgüt Adına Faaliyette Bulunmak", Örgütlü Halde Gümrük Kaçakçılığı Yapmak'' olaylarına karıştıkları tespit edildi.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda 13 şüphelinin yakalanabilmesi için Cizre ve Silopi ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte başlayan eş zamanlı yapılan operasyonda olayla ilgili 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 11 kişi emniyetteki ifadelerinden sonra adliyeye sevk edildi.

CİZRE POLİSİNDEN KAÇAKÇILIK OPERASYONU
CİZRE POLİSİNDEN KAÇAKÇILIK OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 16:42:01
Güncelleme :22 Ocak 2010 Cuma 19:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?