28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Kan bağışı yapan yok

Kızılay Güney Doğu Anadolu Bölgesel Kan Merkezi'ne bağlı Şırnak Kan Alama Birimi'nde Görevli Dr. Mahir Akbulak, kan bağışına yeterli ilginin gösterilmediğini belirterek haftada bir ya da iki kişinden kan aldıklarını söyledi.

Şırnak'ın kan ihtiyacını karşılamak istediklerini belirten Dr. Mahir Akbulak, Şırnak'ta vatandaşların Kızılay Kan Merkezi'ne kan vermeleri konusunda ilgisiz olduklarını bildirdi. Kızılay Şırnak Kan Alma Birimi'nin haftanın iki günü faaliyet verdiğini ifade eden Dr. Akbulak, "Kan Alma Birimimize vatandaşlarımızın duyarsız kalmamalarını istiyoruz. Faaliyet verdiğimiz Salı ve Çarşamba günlerinde tüm vatandaşlarımızın Kan Alma Birimimize müracaat etmelerini bekliyoruz. Herkes 3 ayda bir kan verebilir.

Herkesin her an kan ihtiyacı doğabilir. Bu yüzden vatandaşlarımızın Kızılay Kan Birimimize duyarsız kalmamalarını istiyoruz. Toplu kan almak için kurumlarımızın kan verme konusunda duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Çünkü toplu kan alımlarının Diyarbakır'dan gelecek olan ekiplerimizle organize bir şekilde yapılması gerekir. Kurumlarımızdan böyle bir talep geldiğinde biz bunu değerlendirmeye hazırız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?