28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Kan davalı iki aile barıştı

SİLOPİ'DE BARIŞ YEMEĞİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde birkaç kişi arasında çıkan münakaşada bıçakla öldürülen Veysi Külter'in ailesi ile Gündüz ailesi, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal'ın girişimleri ile barıştırıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3 ay önce birkaç kişi arasında çıkan münakaşada bir kişi hayatını kaybetmişti. Olayda ölen 2 çocuk babası Veysi Kültür ile onu vurduğu iddia edilen kişinin aile büyükleri Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal tarafından biraraya getirilerek barıştırıldı.

Şırnak Belediyesi Düğün Salonu'nda verilen yemeğe Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğrulu, DTP İl Başkanı Selim Bayar, bazı belde belediye başkanları ile kavgalı 2 ailenin büyükleri katıldı. Barış yemeğinde Kürtçe konuşan Belediye Başkanı Uysal, kardeş kavgalarının artık son bulmasını istedi. Başkan Uysal "Hepimiz kardeşiz. Bu olayların bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz. Buna karşı duyarlı olmalıyız. Biz Kürtler birbirimize tahammül edemiyoruz. Basit şeyler için kimse kimseyi öldürmesin. Bu barış hepimize hayırlı olsun" dedi.

DTP İl Başkanı Selim Bayar da 2 ailenin arasındaki barışın kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Kürtçe konuşan Bayar, "Bu olaya karışan kardeşimiz bir dakika sakin kafayla düşünseydi emin olun bu olay meydana gelmezdi. 2 aile arasındaki bu barış ülkemizde 30 yıldır devam eden kardeş kavgasına örnek olsun. Biz artık bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz" dedi. Silopi Belediye Başkanı Emin Toğrulu da 2 genç arasında çıkan kavganın aşiret kavgası olarak nitelendirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmalardan sonra kavgalı 2 ailenin büyükleri H. Süleyman Gündüz ile H. İsmail Ertaş, barış yemeğinde kucaklaşıp barıştı. 2 aile büyüğü, artık bu tür olayların olmaması gerektiğini belirterek, "Hepimiz akrabayız, aramızda hiçbir şey yok" dedi.

SİLOPİ'DE BARIŞ YEMEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 16:51:05
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 11:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?