28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Kan davası kaçırdı ama yıldırmadı

Beytüşşebap ilçesine bağlı Akçayol köyünü 23 yıl önce kan davası nedeniyle terk etmek zorunda kalan Zeki Öztunç hukuk yoluyla hakkını arıyor.

23 yıl önce kan davası nedeniyle köyünden kaçarak Antalya'ya yerleşen Zeki Öztunç, kendilerine ait arsaların E.A. tarafından başkalarına satıldığı ve bu arsa üzerine ev yapıldığı iddiasıyla Beytüşşebap Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi.

Beytüşşebap Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava nedeniyle köyde keşif yapılması istenmesi üzerine, Öztunç ailesi 23 yıl aradan sonra ilk defa köyüne gitti.

Kan davalı Öztunç ailesi ile Gök ailesinin arasında herhangi bir kavganın çıkmaması için Boğazören Jandarma Karakolu'nda görevli güvenlik güçleri tarafından yoğun önlem alındı. Keşif heyeti çalışmalarına başlarken, yıllardır kan davası yüzünden köylerinden ayrı yaşayan Öztunç ailesini gören akrabaları gözyaşlarını tutamayarak hasret giderdi.

Zeki Öztunç hakkını sonuna kadar arayacağını ve adalete sonuna kadar güvendiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 15:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bemal öztunç IP: 88.254.172.xxx Tarih : 26.04.2008 13:59:14

S.A GAZETEYİ TARAF OLMAKLA SUÇLUYOR. BUNU SÖYLEMEKLE GERÇEKLER GÖZARDI EDİLEMEZ.EGER BEYTÜŞŞBAP HALKI VE ÇEVRE İLÇELERİNİ DE TARAF OLMAKLA SUÇLUYORSAN O ZAMAN CİDDİ BİR ŞEKİLDE KENDİNİZİ GÖZDEN GEÇİRMENİZ GEREKİYOR.ZATEN KENDİNİZ TARAFSINIZ.O ZAMAN BU AHLAKİ VE VİCDANİ BİR SORUN MESELESİDİR.