19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Kato Dağı didik didik aranıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK'lı teröristler tarafından önceki gün 2 askerin şehit edildiği Kato Dağı'nda büyük bir operasyon başlattı.

Dün akşam başlatılan operasyon kapsamında gece geç saatlerde Kato ve Cudi dağlarının stratejik noktalar obüslerle top atışına tutuldu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde jandarma özel harekat timleri, özel eğitimli komandolar ve geçici köy korucularının da katıldığı operasyonda, 2 askerin şehit edildiği Kato Dağı didik didik aranıyor. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan Kobra tipi helikopterler, bu sabah da derin vadilerdeki mağaralara bomba yağdırdı.

Öte yandan dün gece Kato Dağı'nın stratejik noktaları obüslerle top atışına tutuldu. Cudi Dağı'nda da dün gece termal kameralar tarafından tespit edilen bir grup teröriste bomba yağdırıldı. Obüs ve tanklarla yapılan top atışları gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ederken, top sesleri, gecenin sessizliğinde il ve ilçe merkezlerinden de duyuldu. Irak sınırındaki birliklerden ise PKK'lı teröristlerin geçiş noktalarına sık sık aydınlatma fişekleri atıldı.

Terör örgütü PKK'ya karşı operasyonlar aralıksız sürerken, Irak sınırına asker sevkıyatı ise devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 12:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?