19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Kato'da çatışma:2 şehit

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi sınırlarındaki Kato Dağı'nda PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı...

Operasyonların devam ettiği bölgeye Sikorsky helikopterleriyle Jandarma Özel Harekat timleri indirildi.


Dün saat 22.00 sıralarında Kato Dağı'nın stratejik noktalarında arazi arama çalışması yapan timlerden birine, çevrede gizlenen PKK'lı teröristler ateş açtı. Açılan ilk ateşle kimlikleri henüz açıklanmayan 2 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.


Olayın hemen ardından başlayan çatışma, Beytüşşebap İlçe Jandarma Alay Komutanlığı’ndan komandoların sevk edilmesiyle yaklaşık bir saat sürdü. Ayrıca Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan 2 Sikorsky helikopterle bölgeye Jandarma Özel Harekat timleri indirildi. Ancak teröristler gece karanlığı ve arazinin gizlenmeye uygun olması nedeniyle kaçtı.


Kato Dağı'nda bu sabahtan itibaren kapsamlı operasyon başlatıldı. Geçici köy korucuların da katıldığı operasyonda, teröristlerin barınabileceği yerler didik didik aranıyor.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 09:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
idris özcan IP: 88.241.251.xxx Tarih : 27.05.2008 15:35:09

SİZLER ÖLMEDİNİZ KALBİMİZDE YAŞIYORSUNUZ. O HAİNLRİ NEREYE KAÇARLARSA KAÇSINLAR ONLARIN SONU ÖLÜMMMMMMMM BUNU BÖYLE BİLSİNLER BENDE ASKERLİĞİMİ ORALARDA 1992 DE YAPTIM VE ÇOK GURUR DUYUYORUM SİZ TÜRK ASKERLERİYLEDE GURUR DUYUYORUM YİNEDE GÖZÜMÜ KIRPMADAN GİTMEYE HAZIRIM GİDERİM O HAİNLERİ İNLERİNDE VURMAYA AILLARINI BAŞLARIONA TOPLAYIP TESLİM OLSUNLAR TEK ŞANSLARI VAR TESLİM OLMAK YOKSA SONLARI ÖLÜMMMMDÜÜÜÜRRRR ŞEHİT OLAN ASKER AİLELERİNEDE SABIR DİLİYORUM TÜRK ASKERİ ONLARIN DERSLERİNİ VERECEKTİR VATANIMIZ KUTSALDIR KADERİNE TERK EDİLEMEZ.......ÖNCE VATAN DİYORUM