19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Kaymakam başbakan gibi uğurlandı

Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan düzenlenen muhteşem veda gecesi ve muhteşem bir uğurlama töreni ile yeni görev yeri olan Safranbolu'ya Başbakan gibi uğurlandı.

Cizre Kaymakamlığında görev süresi tamamlanan ve Karabük'ün Safranbolu Kaymakamlığına atanan Gökhan Azcan için düzenlenen muhteşem veda gecesinde duygulu anlar yaşanırken uğurlama duygu dolu sahnelere neden oldu. İlk olarak Öğretmen Evi'nde düzenlenen veda gecesinde Kaymakam Azcan geceye katılan bütün davetlilerle tek tek tokalaştı. Gökhan Azcan'a Cizre'deki görev süresi boyunca Cizre'ye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Cizre Garnizon Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından birer teşekkür plaketi verildi. Kaymakam Gökhan Azcan, kendisi için düzenlenen veda gecesinde yaptığı duygu yüklü konuşmasında şunları ifade etti:

"Bizim toplumumuzda hediye vermek hediyeleşmek çok güzel örf ve ananelerimizdendir. Güzel duyguları güzel bir şekilde ifade etmek güzel toplumlara yakışır. Ama öyle bir iz var ki belki böyle somut bir hediyeye ihtiyaç bırakmayacak unutulmayacak izler var. O plaketler gönüllerde ve hafızalarda kazınmış vaziyette bunlar olsa da unutulmaz olmasa da unutulmaz. Bir Şairin bir dörtlüğünde dediği gibi 'Gerçeğin hayalden en bariz farkı uzağa atarsın yakına düşer.' öyle dostlar öyle simalar öyle anlar öyle hatıralar var ki unutmak istesen de aklına düşer. Biz unutmak istesek de aklımıza öyle düşmüş k, Cizre ve Cizrelinin vefası, güzelliği öyle insanlarla karşılaşmışız ki, Dicle gibi sözü hikmet dolu. Onlar aklımıza düşmüş yüreğimize düşmüş unutmak istesek de sürekli gözümüzün önünde çünkü göz hafızasında. Kulaklarımız arayacak çünkü bazı sesleri duymaya alışmış onların da hafızası var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 14:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?