28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Kaymakam öğrencilerle yemek yedi

Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, başlatmış olduğu 'Öksüz ve yetim' projesi kapsamında Öğretmen Evi'nde öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cizre Kaymakamlığı'nın öğrencilere yönelik başlatmış olduğu 'Öksüz ve yetim' projesi kapsamında Öğretmen Evi'nde Kaymakam Cihan Demirhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören ile öğle yemeğinde bir araya gelen öğrenciler hem yemeklerini yediler hem de sorunlarını dile getirdiler. Proje hakkında kısa bir açıklama yapan Kaymakam Demirhan, 'Öksüz ve yetim' projesi ile ilçede tespit ettikleri 750 yetim ve öksüz öğrenci ile bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin sorunlarını dinliyoruz. Bu vesile ile bir ortam oluşturmak için Öğretmen Evi'nde yemek yiyoruz. Yemekten sonra bu öğrencilerimize değişik hediyeler veriyoruz. Projemizin amacı öğrencilerin yalnız olmadıklarını ve tüm öğrencilerimizin yanında olduğumuzu hissettirebilmektir. Öncelikle ilgi alanımız çocuklardır. Bunlar da anneleri ve babaları olmayan çocuklarımızdır. Kimsesiz öğrencilerimize biz bunlara bir şekilde eksikliklerini duydukları şefkati hissettirmek istiyoruz. Şefkatle başını okşamak istiyoruz. Öğrencilerimizin sıkıntıları varsa onu dinlemek istiyoruz. Bu vesile ile bunu düzenledik. Bugün çocuklarla beraber oturduk yemek yedik, sohbet ettik, film izledik. Onlar için farklı ortam olsun, her zaman ulaşamadıkları belki çok az oturup lokantada yemek yememişlerdir. Onlar için ve bizim için değişiklik oldu. Öğrencilerle çok güzel vakit geçirdik. Öğrencilerden isteğim bir ihtiyaçları bir sıkıntıları olduğu zaman öğrenciler, öğretmeleri vasıtası ile bir dilekçe veya bir mektup şeklinde sıkıntılarını belirterek bana göndermeleridir."

Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören ise, "Biz her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Hiçbir zaman öğrencilerimizin kendilerini yalnız hissetmemeleri için gayret ediyoruz. Biz öğretmenler onları kendi çocuklarımızdan ayırmadığımız gibi onların hem anneleriyiz hem de babaları oluyoruz. Böyle bir projede desteğini bizden esirgemeyen Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 16:12:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?