19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

KCK operasyonunda 2. dalga

Terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'ya yönelik Şırnak'ın Silopi ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı.

KCK'nın 2. dalga operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişinin BDP ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri olduğu bildirildi. Önceki gün Şırnak ve Cizre ilçelerinde düzenlenen ve 35 kişinin gözaltına alındığı KCK operasyonun 2. dalgası Silopi ilçesinde yapıldı. Sabah saat 04.00'te Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Mücadele ekipleri ve özel harekat polislerinin katıldığı operasyonda BDP ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Operasyonun devamında sabah saat 06.00 sıralarında Şırnak Cumhuriyet Savcılığı'nın kararı ile BDP Silopi ilçe binasında detaylı bir arama yapıldı. Parti binasının etrafını kuşatan özel harekat polisleri üst düzey güvenlik önlemleri aldı. Parti binasının arandığı haberi üzerine BDP ilçe binasına gelen Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu ve BDP Silopi ilçe Başkanı Bahattin Alkış arama yerinde takip ettiler. Saat 09.00'da aramanın sona ermesiyle birlikte parti binası içinde arama yapan polisler ele geçirdikleri dökümanları bir çuval içerisine koyarak ekip aracına taşıdılar.

Polislerin olay yerinden ayrılmasından sonra parti binasında bir açıklamada bulunan Silopi Belediye Başkanı Bahattin Alkış, "Şırnak'taki savcıların talimatı ile bu operasyon gerçekleştirildi. Parti yöneticilerimiz ve belediye meclis üyelerimiz gözaltına alınmıştır. Ramazan Bayramı'nda Erdoğan'ın bıçak kemiğe dayandı, günlerini görecekler dedikten sonra Şırnak'ta 35 arkadaşımız gözaltına alınmış ve Silopi'de de gözaltılara başlanmıştır. Bu olayı kınıyoruz. 8 arkadaşımız gözaltına alınmıştır" dedi.

KCK yönelik operasyonların Şırnak il genelinde devam ettiği öğrenildi.  Sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda Şırnak merkezde 10, Beytüşşebap'ta ise 2 kişi gözaltına alınmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2011 Salı 10:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?