28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

'KESK tutukluları bırakılsın'

Tüm Bel-Sen Siirt Şube Başkanı Ferit Epözdemir son günlerde konfederasyonları olan KESK'e ve üyelerine yapılan operasyonları protesto edip tutuklananların serbest bırakılmasını istediğini belirtti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde DTP'li Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın da aralarında bulunduğu, Tüm Bel-Sen Siirt, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Muş, Van şubeleri, Tüm Bel-Sen Şırnak, Hakkari, Batman, Bitlis, Ağrı, Kars temsilcilikleri, Disk Diyarbakır Bölge Temsilciliği, Disk Genel-İş Siirt, Mardin, Batman, Şanlıurfa, Tunceli Kars ve Ağrı Şubeleri, Disk Genel-İş Şırnak, Silopi, Cizre Temsilcilikleri kısa bir süre önce KESK'e yönelik yapılan gözaltı ve tutuklamalarını protesto etmek amacı ile basın açıklaması düzenleyip tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep etti.

Cizre Belediye Başkanlığı binası önünde düzenlenen basın açıklamasında, Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Ferit Epözdemir, "Bilindiği gibi yakın bir dönemde konfederasyonumuz KESK'e tarihinin en kapsamlı baskı, gözaltı ve tutuklamaları yaşanmıştır. Bu baskı ve saldırılar halen devam etmektedir. KESK Kürt sorununu ülkenin temel meselesi olarak algılayarak sorunun baskı ve şiddet yöntemi ile değil, demokratik çözümünü savunmuştur. Türkiye'nin temel sorunu olan Kürt sorununun çözülmediği müddetçe bu sancılı süreç devam edecektir. Oysa ki barış için zemin her zamankinden daha fazladır. Hak alma örgütü olan KESK'in bu can alıcı sorunda tutumu nettir. Bundan dolayı KESK'e saldırılar olmuştur" dedi.

Epözdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bilindiği gibi 28 Mayıs 2009 tarihinde konfederasyonumuz yönetici ve üyelerine yönelik başlatılan gözaltı operasyonu sonucunda 34 yönetici ve üyemiz gözaltına alınmış olup, bunlardan 21 yönetici ve üyemiz tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Aralarında Tüm Bel-Sen Sendikası Cizre İlçe Temsilcisi Metin Fındık, Cizre Belediyesi'nde çalışan DİSK Genel-İş üyesi Abdurrahman Çakır ve Cizre Belediye Meclis üyesi Faysal Sarıyıldız'ın da olduğu bu kişiler adresleri açık, kamuoyu tarafından bilinen ve tanınan kişiler olmalarına rağmen arkadaşlarımızın sabah saatlerinde evlerinin basılarak gözaltına alınması ve daha sonrasında sudan gerçeklerle tutuklanarak cezaevine konulması hukuki bir gereklilik değil açık olarak gözdağı verme amaçlıdır.

Konfederasyonumuz bütünlüğüne ve toplumsal muhalefetin diğer bileşenlerine yönelik bu anti-demokratik ve hukuk dışı saldırıları şiddetle kınıyor, bu saldırılara derhal son verilerek aralarında Tüm Bel-Sen Sendikası Cizre İlçe Temsilcisi Metin Fındık, Cizre Belediyesi'nde çalışan DİSK Genel-İş Üyesi Abdurrahman Çakır ve Cizre Belediyesi Meclis üyesi Faysal Sarıyıldız'ın da olduğu tutuklanan arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.
Tutuklu arkadaşlarımız serbest kalıncaya, baskılar sona erinceye, demokratik değerler bu ülkede yaşam buluncaya kadar eylemselliklerimiz sürecek, mücadelemizi büyüterek yolumuza devam edeceğiz."

Basın açıklamasının ardından cezaevinde bulunan Tüm Bel-Sen Sendikası Cizre Temsilcisi Fındık, Cizre Belediyesi'nde çalışan DİSK Genel-İş üyesi Çakır ve Cizre Belediyesi Meclis üyesi Sarıyıldız'a postaneden mektup yollandı. Grup mektupları postaneye verdikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 17:08:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?