28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

KESK'ten Başkan Uysal'a ziyaret

KESK HEYETİ BAŞKAN UYSAL'I ZİYARET ETTİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) yönetim kurulu üyelerinden oluşan 5 kişilik heyet, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal'ı ziyaret etti.

KESK heyeti 25 Kasım'da yapılacak "uyarı grevi" için Belediye Başkanı Ramazan Uysal'dan destek istedi. Başkan Uysal da eski bir sendikacı olarak greve destek vereceğini söyledi.

Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal'ı, merkezi Ankara'da bulunan KESK Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan 5 kişilik heyet ile Şırnak'taki Sendika temsilcileri makamında ziyaret etti. KESK Toplu İş Sözleşmesi Hukuk Danışmanı Adnan Gölpınar, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun, BES Genel Sekreteri Döndü Takaçınar ve Tüm-Bel-Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin ile Şırnak'taki sendika temsilcileri, 25 Kasım'da yapılacak olan uyarı grevi için Şırnak,

Mardin, Diyarbakır ve Siirt'te çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını dile getirdiler. KESK Toplu İş Sözleşmesi Hukuk Danışmanı Adnan Gölpınar, 25 Kasım'da yapılacak olan grevle ilgili olarak bölge illerinde ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve grevin sağlıklı ve katılımı yüksek şekilde geçmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Gölpınar "Uyarı grevi için bölgedeki illeri ziyaret ediyoruz. 25 Kasım'da sizlerden destek bekliyoruz. Bu ülkenin demokratikleşmesi, bu ülkeye demokrasi gelmesi konusunda taleplerimiz

var. Bu taleplerimiz ile ilgili bir günlük uyarı grevi yapacağız. Bu uyarı grevini biz toplumun bütün kesimleri ile beraber yapmak istiyoruz. Bunu da büyük ölçüde başardık. Kamu çalışanları alanındaki diğer konfederasyonlarla ve toplumsal muhalefet örgütleri ile hem iş yerlerini boşaltacağız hem de alanlarda bu haklı protestolarımızı bir kere daha yükselteceğiz. Bu gerekçe ile sizi ziyaret edip bilgilendiriyoruz. Sizlerin de desteğini alabilmek amacı ile buradayız" dedi.

Belediye Başkanı Ramazan Uysal'da eski bir sendikacı olarak greve destek vereceğini belirtti. Başkan Uysal, "Biz demokrasiden bahsediyoruz. Demokratik açılımdan bahsediliyor. Ama maalesef bu anayasa değişmedikçe hiçbir demokrasiden hiçbir demokratik açılımdan bahsetmek mümkün değildir. Türkiye hala 25 yıldır 12 Eylül anayasası ile yürütülüyor. Onun için yolumuz çok uzun. Yine de başarmak zorundayız. Bu anayasanın bir an önce değişmesi gerekiyor. Sizin bu eyleminizi sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Heyet aynı zamanda Cizre, Silopi ve İdil'deki KESK temsilciliklerini ve KESK'e bağlı sendikaların bürolarını da ziyaret etti.

KESK HEYETİ BAŞKAN UYSAL'I ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 11:19:00
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 12:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?