28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Kilise Dağı hala yanıyor

KİLİSE DAĞI'NDAKİ ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR

Gabar Dağı'nın uzantısı olan Kilise Dağı'nda dün başlayan orman yangını devam ediyor. Operasyonların sürdüğü dağdaki yangın geniş bir alanda etkili oluyor.

Şırnak'ın Cizre ve Güçlükonak ilçeleri arasında bulunan Kilise Dağı'nda güvenlik güçlerinin, terör örgütüne yönelik operasyonları artarak devam ederken top ve havanlarla vurulan dağda dün başlayan orman yangını devam ediyor. Kilise Dağı yakınında bulunan Ulaş köyünde ikamet eden Hatun Demirtaş, "Dünden beri Kilise Dağı yanıyor. Hayvanlarımızı çıkan yangından dolayı otlatmaya götüremiyoruz. Kilise Dağı'nda çıkan yangının insanları daha fazla zarara sokmaması için yangının söndürülmesi gerekiyor" dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte saklandıkları sığınaklardan çıkarak askeri birliklere ve metropollerde eylem hazırlığında olan ve Türkiye'ye sızmaya çalışan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Mehmetçiklerin Kato Dağı, Cudi Dağı, Gabar Dağı ve Kilise Dağlarındaki operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Hava sıcaklığı kent merkezlerinde vatandaşları bunaltıp evlerine hapsederken Mehmetçikler 45 dereceyi aşan sıcaklığa rağmen sırtlarındaki yük ile tam teçhizatlı olarak 3 bin 500 metre yükseklikte her gün 30 kilometre yol kat ediyor. Mehmetçikler olası terör tuzaklarına karşı her gün sabahın ilk ışıkları ile birlikte Cizre-Güçlükonak, Cizre-Şırnak, Şırnak-Beytüşşebap karayolunda jammer aracı eşliğinde mayın taraması yaparak vatandaşların can güvenliğini sağlıyor.

KİLİSE DAĞI'NDAKİ ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR
KİLİSE DAĞI'NDAKİ ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 13:18:03
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 14:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?