28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Kız Meslek Lisesi taşınıyor

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Kız Meslek Lisesi'nin, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na ait Silopi Lisesi ek binasına taşınacağı bildirildi.


Silopi Milli Eğitim Müdürü Metin Bayar, Kız Meslek Lisesi'nin önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde yeni okul binasında eğitime devam edeceğini söyledi. Şırnak bölgesinde en fazla öğrenciye sahip olan Kız Meslek Lisesi'nde yaşanan yer sıkıntısı hakkında açıklama yapan Bayar şöyle konuştu:


"Şırnak bölgesinde en çok kayıtların yapıldığı okul Kız Meslek Lisesi oldu. Bu yüzden kayıtlar sırasında sorunlar yaşıyorduk. Okulun derslik bölümünün yetersiz olması yüzünden bazen kız öğrenciler arasında eleme yapmak zorunda kalabiliyorduk. Sınıflar az olduğu için bazı bölüm konusunda da sıkıntılar yaşıyorduk. Ancak önümüzdeki dönemler, bu tip sıkıntılar olmayacak. Çünkü şu an Silopi Lisesi ek binası olarak kullanılan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) ait okul Kız Meslek Lisesi olarak hizmet vermeye devam edecek. Burada kalan öğrenciler ise Koç İlköğretim Okulu'nun hemen arkasında bulunan yeni lise binasında eğitim görmeye devam edecekler."
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 10:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?