19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Konferansa büyük ilgi

Şırnak Gençlik Çalışma Grubundan “AB ve Türkiye” konulu konferans gerçekleştirildi. Adı geçen gençlik girişimcileri projesi kapsamında gerçekleştirdiği konferansta Şırnak Gençlik Çalışma Grubu üyesi sunum yaptı.

Projenin mantığı olarak, proje uygulayıcısı gençlerin gerçekleştirmesi gereken konferansta, Selçuk Üniversitesinde Uluslar arası ilişkiler yüksek lisans bölümünde okuyan grup üyesi yer aldı.

Konferansta AB'nin tarihsel gelişimine ve amacına değinerek, AB'nin Türkiye ile olan ilişkilerinin ne zaman başladığı ve 42 yıllık süreçte nasıl yürütüldüğüne dem vuruldu.

Bununla birlikte AB'nin 3 Ekim 2005'te Türkiye ile olan müzakerelerinde tartışılacak olan 31 ana başlıktan en önemlileri olan AB Adalet ve İçişleri politikası, AB istihdam ve sosyal politikaları, AB KOBİ Destek Politikası, AB Ekonomi Politikaları ve AB Eğitim ve Gençlik Politikaları ön plana çıkarıldı. Aynı zamanda AB'ye giriş sürecinin Türkiye'ye ne gibi faydalar getirebileceğine değinilen konferansta, Ülkemiz ekonomik olarak, siyasi olarak ve toplumsal olarak istikrarını daha da geliştirmenin söz konusu anlatıldı. Bunun yanında Kıbrıs ve Ermeni Soykırım sorunlarının Türkiye'ye karşı kullanılmasına haksızlık olacağı fakat müzakereler sürecinde birer ön şart olmayacağı belirtildi. Son olarak da Ülkemizin bu süreçten mümkün odlunca fayda sağlayarak daha da gelişmesi gerektiği vurgulandı. Birçok Şırnak gencinin katıldığı konferansa Vali Yardımcısı Erkan KILIÇ, Belediye Başkanı Ahmet ERTAK, Milli Eğitim Müdürü Ömer BİRLİK, TSO Başkanı M. Halil BALKAN ve daha birçok kurumsal yetkili katıldı.

Mehmet Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 13:03:43
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 13:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?