28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

KOSGEB'ten 100 esnafa kredi

KOSGEB ŞIRNAK'TA 100 ESNAFA KREDİ VERECEK

Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ŞESOB) Başkanı Süleyman Seven'in girişimleriyle KOSGEB tarafından 100 esnafa kredi verilecek.

ŞESOB Başkanı Süleyman Seven , Şırnaklı 100 esnafa 25 bin TL ile 30 bin TL arasında kredi verileceğini söyledi. Seven, "Şırnak İl genelinden KOSGEB kapsamında verilecek olan kredilerden 100 esnafımızın kredi alacak olması bizleri sevindiriyor. KOSGEB tarafından verilen kredilerden daha fazla esnafımızın yararlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu krediye alacak esnaflarımızın ödemlerini zamanında ve geciktirmeden yapmalarını istiyorum" dedi.

Başkan Seven, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni teknoloji kullanımı, yeni işyerine taşınma, işlerini büyütme, yeni yatırım, ham madde alımı, üretim ve pazarlama, eğitim ve danışmanlık, yurtdışı pazarlara açılım ve geliştirme, ihracatın finansmanı ve münferit projelerinin finansmanı amacı ile KOSGEB tarafından, 'Yeni Kredi Faiz Desteği Programı' başlattığını belirterek şöyle konuştu:

"Yeni Kredi Faiz Desteği Programından yararlanmak isteyen işletmeler için başvuru süresi geçtiğimiz günlerde başladı. Programdan yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımızın KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olması ve krediyi hangi amaçla kullanacaklarını beyan etmeleri gerekmektedir. Kredi tahsisinde bankalara yapılan başvuru sırası esas alınacaktır. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı esnaflar bu kredi programı için anlaşma yapılan Türkiye Halk Bankası'na doğrudan başvurabileceklerdir."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 15:17:05
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 17:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?