19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Köy yolu gelişigüzel asfaltlandı iddiası

Silopi ilçesine bağlı Başverimli köyünde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 7 kilometrelik yolun standartlara uygun asfaltlanmadığını iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre Çardaklı ve İpekyolu arası 7 km’lik yol onarım çalışması 2008’de ihaleye verildi. Müteahhit firma yolun asfaltlama işini Ağustos 2008 içerisinde bitirdi.

Ancak daha önceki yolun bazı bölümleri üzerinde kenar boşlukları bırakılması 7 km’lik yolun içerisinde de geçen Başverimli belde halkını kızdırdı. Yola ince asfalt döküldüğünü iddia eden belde halkı, onarımı yapılan yolu metre ile ölçtü. Metreye bile gerek duyulmadan gözle görünen kenar boşlukları için belde halkı bir imza kampanyası başlattı. Başverimli Beldesi ve Çardaklı köyü adına imza kampanyası başlatan Ethem Tatar, 42 kişinin imzaladığı dilekçeyi Silopi Kaymakamlığına sundu. Yol onarım çalışmasının sağlık biçimde yapılmadığı ifadesinin yer aldığı dilekçede, Milli servetin mütahit tarafından heba edildiği kaydedildi. 12.09.2008 tarihli dilekçede şu ifadeler kullanıldı:

“Silopi ilçesi Başverimli beldesi Cumhuriyet Mahallesinde ikamet etmekteyim. Müteahhit firma tarafından İpekyolu ile Çardaklı köyü arasında yapılan ve aynı zamanda beldemizden de geçen 7 kilometrelik yol asfaltlama çalışmaları tamamlanmış olup, hizmete açılmıştır. Ekte imzaları bulunan belde ve köy halkı olarak beklentimiz olan kaliteli asfaltlama çalışması yapılmadığını ve ödenen paraların boşa gittiğini görmüş bulunmaktayız. Söz konusu yolun her iki tarafında yaklaşık 30-50 cm boşluk mevcut olup, dökülen asfalt son derece ince ve bu yılın kış mevsiminde eski haline döneceğinden eminiz. Müteahhit firmaya ödenen milli servetin ve bu yol üzerinden seyredecek araçların heba olacağı kuşku götürmez bir gerçektir. Söz konusu yolun tekrar incelenmesi ve eksikliklerinin tamamlanması için gereğini saygılarımla arz ederim.”

Konuya ilişkin Başverimli belde halkı sert konuştu. Belde halkı; “Köy yolumuz yaklaşık 7-8 metre genişliğinde. Ancak Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından dökülen asfalt yolun birçok bölgesinde 5 ile 7 metre genişliğindedir. Yolun bazı bölümlerinde ise mıcırlar gelişi güzel dökülmüş. Bazı yerlerde tümsekler oluşurken bazı yerlerde çukurlar meydana gelmiş. Ayrıca yola dökülen mıcır araçların dönüş ve frenleri ile yerinden fırlıyor. Yeni yapılan bu çalışma ile dar olan yolumuz daha da daraltıldı. İki aracın yan yana geçmesine imkan kalmadı. Yolumuzu gelişi güzel yapanlardan hesap sorulsun. Yetkililerden bu soruna biran önce al atmasını bekliyoruz.”diye konuştular.

 

Kadir BARIŞ / Silopi KENTHABER
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 13:44:18
Güncelleme :15 Eylül 2008 Pazartesi 13:44:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?