19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Köylerinde gömüldüler

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde öldürülen DTP'li Necman Ölmez ve Ferhat Ediş'in cenazeleri, toprağa verildi.

Beytüşşebap ilçesinde önceki gün kimliği belirsiz kişilerce öldürülen DTP'li Necman Ölmez ve Ferhat Erdiş'in cenazeleri, Şırnak Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemlerinin yapılmasının ardından Uludere'ye bağlı Andaç köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, DTP Genel Merkez Yöneticisi Emin Toğurlu, DTP Şırnak İl Başkanı Selim Bayar, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, bölge belediye başkanları, DTP il ve ilçe yöneticilerinin aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Ölenlerin yakınlarının baygınlık geçirdiği cenaze töreninde, DTP'liler aile yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Köy mezarlığında Ediş ve Ölmez'in gömülmesinin ardından, dini vecibeler yerine getirildi.

Burada katılımcılar adına kısa bir konuşma yapan Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, yaşamını yitirenlerin onurlu bir yaşam istedikleri için öldürüldüğünü belirtti. Bu şekilde yapılan cinayetlerle Kürtler üzerindeki katliamın devam ettirilmek istendiğini dile getiren Bayındır, ama buna karşın her zaman olduğu gibi iki yüzlülüğü ve sorumluları ortaya çıkaracaklarının altını çizdi. Yapılan konuşmanın ardından yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 12:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?