28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Küpeli'de hava destekli operasyon

Şırnak'ta  güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başta Cudi, Küpeli Dağları ile Besta Vadisi'nde operasyonların sürdürüyor. Operasyon kesimlerine takviye askerler sevkedilirken, Küpeli Dağı'nda teröristlerin bulunduğu alanlar ateş altına alınırken, bögelden dumanların yükseldiği görüldü.

Kuzey Irak sınır şeridi üzerinde bulunan ve PKK'nın geçiş güzergahları olarak kullandığı Şırnak'ın Cudi, Küpeli (Gabar) Dağları ile Besta Vadisi'nde bir hafta önce başlatılan operasyon 45 dereceye varan şırı sıcaklarda tüm hızıyla sürdürülüyor. Hava destekli operasyonda, Cudi ve Küpeli'nin stratejik bölgelerine helikopterlerle komandolar indirilip, teröistlerin bulunduğu alan çembere alınoyor, karadan sevkedilen komandolar dağlarda didik didik PKK'lıların izini sürüyor. Kobra ve Süper Kobra helikopterleri PKK'lıların bulunduğu alanları havadan bombalıyor.

Küpeli Dağı'nın Mirkasır bölgesinden bombardımanlardan sonra yükselen dumanlar ise Şırnak ve Cizre'den rahatlıkla görülüyor. Operasyon bölgesine giden bütün yollar ise PKK'nın uzaktan kumandalı bomba yerleştirebileceği ihtimaline karşılık 24 saat boyunca Mehmetçikler tarafından dedektörlerle kontrol ediliyor. PKK'lıların operasyon bölgelerinden çıkarak daha güvenli alanlara çekilmeye çalıştığı ancak konmandoların bütün geçiş yollarını tuttuğu bildiriliyor. Zaman zaman sıcak çatışmalarında yaşandığı operasyon bölgesine güvenlik gerekçesiyle sivillerin girişine ise izin verilmiyor

Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 17:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?