19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Kur'an kurslarına ilgi artıyor

Şırnak merkezde bulunan Mehmet Emin Acar Kur'an kursundaki öğrencileri ziyaret eden İl Müftüsü Abdullah Kaplan, her geçen gün Kur'an kurslarına ilginin arttığını belirtti.

Şırnak'ta toplam 4 tane Kur'an kursu olduğunu belirten İl Müftüsü Abdullah Kaplan, özellikle bayanların Kur'an kurslarına büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Şırnak'taki Kur'an kurslarında toplam 95 öğrencinin olduğunu belirten Müftü Kaplan, okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte bu sayının 3 - 4 kat artacağını belirtti.

Müftü Kaplan, "1 Ekim 2009 tarihinde başlayan Kur'an kurslarımız Mayıs ayının sonunda bitecek. Şu anda hem bayan hem de erkek kursiyerlerimiz için Mehmet Emin Acar, Emine Acar, Sefine Camii ve Külliye Camii Kur'an kurslarımız devam etmektedir. Bu kurslarımız Mayıs ayının sonunda doğru bitecek. Bugün Mehmet Emin Acar Kur'an kursunda bulunan 21 bayan kursiyerimizin sınavı yapıldı. Diğer kurslarımızda da sınavlar önümüzdeki günlerde yapılacak. Bu kurslarımızın 3 bayanlarımıza yönelik 1 tanesi ise erkeklere yöneliktir" dedi.

Müftü Kaplan, Kur'an kursu hizmetinin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın denetimi ve yönetiminde yasalara uygun bir şekilde verildiğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?