28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Kürt Açılımı'na destek yürüyüşü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Şırnak Kadın Meclisi tarafından düzenlenen yürüyüşte, 'Kürt açılımı'na destek verildi.

Şırnak Kadın Meclisi tarafından düzenlenen yürüyüşte aralarında DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın da bulunduğu yaklaşık iki bine yakın kadın, DTP Cizre İlçe Başkanlığı'nın önünde toplandı.

Nur ve Cudi mahallelerine doğru yürüyüşe geçen grubu çok sayıda kadın karşıladı. Kadınlar daha sonra hep birlikte kol kola girip Orhan Doğan Caddesi üzerinde yürüyüşlerine devam etti. Atatürk Parkı'nda son bulan yürüyüşten sonra grup adına Kürtçe bir açıklama yapan DTP Şırnak Milletvekili Bayındır, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Güzel şeyler olacak' dedi.

Bizde bu söylemden sonra umutluyuz ve katkı sağlamak için buradayız. Yaşanan bu tarihi sürecin iyi değerlendirilmesini, ancak Kürtlere bu konuda gerekli güven verilmesinin gerektiğini ifade etti. Türkiye çok önemli bir süreçten geçerken devam eden operasyonların durdurulması gerekiyor. Operasyonlar dursun ki ne asker anneleri ne de gerilla anneleri artık ağlamasın. Bu ülkede bu sorunun çözülmesini kim istiyorsa, kimler barışın sağlanmasını istiyorsa, demokrasinin sağlanmasını istiyorsa, işkencelerin ve zulümlerin son bulmasını istiyorsa barıştan yana tavırlarını daha çok ortaya koymaları gerekiyor" dedi.

Şırnak Kadın Meclisi tarafından organize edilen etkinlik ve yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağılırken, güvenlik güçleri olası bir olaya karşı ilçede geniş güvenlik önlemi aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 17:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?