19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Linç girişimine 3 tutuklama

Şırnak'ta bir tutukluya linç girişimi ve sonrasında çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 19 kişiden 3'ü tutuklandı.

Şırnak'ta tecavüz ettiği 2 kız çocuğunu öldürdüğü ve 6 kız çocuğuna tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan A.B'nin Devlet Hastanesine getirilmesinin ardından başlayan linç girişimi ve sonrasında çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla 4 kişi daha gözaltına alınmasıyla gözaltına alınanların sayısı 19'a çıktı.

Polisteki sorgularının tamamlanmasından sonra adli mercilere sevk edilen 19 kişiden 3'ü tutuklanırken, 16 kişi serbest bırakıldı.

Olayla ilgili daha önce gözaltına alınan ve polisteki sorgularının ardından adli mercilere sevk edilen 14 kişiden 6'sı tutuklanmıştı. Böylece tutuklananların sayısı 9'ya yükseldi.

ŞIRNAK'TAKİ OLAY

İki kız çocuğunu öldürdüğü ve 6 kız çocuğuna da tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan A.B. (21), ceza evinde başka bir tutuklu tarafından sopayla dövülmesi üzerine 4 Aralık 2006 tarihinde tedavi için Şırnak Devlet Hastanesine getirilmişti. Bu sırada A.B'ye linç girişiminde bulunan grubun, hastaneye zorla girmek istemesi üzerine olaylar çıkmıştı.
Olaylarda 1 kişi ölmüş, 1'i sivil 75'i güvenlik görevlisi olmak üzere 76 kişi yaralanmıştı.

a.a
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 12:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?