19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Mehmetçik hayalleri gerçeğe dönüştürüyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 8 yıldır ihtiyaç sahibi öğrencileri üniversite sınavlarına hazırlayan Mehmetçik Dershanesi, eğitim öğretim sezonuna düzenlenen törenle açıldı.

Törene Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, İlçe Garnizon Komutanı Kurmay Albay Akın Ilıca, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören ve çok sayıda asker ile öğrenci katıldı. Açılışta öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, "Bu bölgede cehaletin temel sebebi eğitimsizliktir. Onun için aldığınız eğitimin değerini bilin ve ona göre azimle çalışın. Sizler bu eğitim alırken bizler elimizden gelen her desteği verip başarınıza destek çıkacağız. Çünkü sizlerin başarısı bizim için gurur olur. Bugün Mehmetçik Dershanesi'nin sizlere tanımış olduğu fırsatı iyi değerlendirip ülkemize, devletimize, ilçemize ve ailenize hayırlı birer evlat olun" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören de, "Eğitim sorunu çözüldüğü takdirde güvenlik, sağlık ve toplumsal gelişimle ilgili birçok sorun ortadan kalkacaktır. Eğitim sorununa el atıp eğitime destek kapsamında Mehmetçik Dershanesi'nin açılmasında emekleri geçen başta İlçe Garnizon Komutanımıza ve tüm Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Mehmetçik Dershanesi'nde bu yıl eğitim görecek olan öğrencilerden Sevda Mendeş isimli öğrenci kendilerine özel eğitim fırsatı tanıyan komutanlara teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 15:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?