28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Mehmetçik Kato'yu ablukaya aldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Güneydoğu Anadolu'da PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar aralıksız devam ederken Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde dün akşam İlçe Alay Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli komandolar Kato Dağı'na 4 koldan operasyon düzenledi.

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırına çok yakın olan Beytüşşebap'ta alınan bir istihbaratı değerlendiren İlçe Alay Komutanlığı, dün akşam özel eğitimli askerler ve komandolarla Kato Dağı'na operasyon düzenledi. İlçeye çok yakın olan Kato Dağı'nda terörist bir grubun eylem hazırlığında olduğu istihbaratını alan Mehmetçik hiç zaman kaybetmeden Kato Dağı'na 4 koldan operasyon düzenledi. Tam teçhizatlı ve özel eğitimli askerler ve komandolar Kato Dağı'na Skorsky tipi helikopterlerle taşındı. Operasyona katılan askerlerin arasında çok sayıda köy korucusu da yer aldı.

Beytüşşebap ilçesinin Kuzey Irak sınırında bulunan PKK'lı teröristlerin eylem yapmak için Türkiye'ye sızmaya çalıştıklarının tespit edilmesi üzerine Mehmetçik bölgede alarma geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 13:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?