28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Mehmetçik sınırda kuş uçurmuyor

Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı Irak Türkiye sınırında bulunan karakollardaki Mehmetçik operasyonlara aralıksız devem ederken, sıfır noktada bulunan askerler Şırnak- Hakkari Şırnak- Beytüşşebap sınır hattındaki araçları rutin kontrollerden geçiriyor.

Mehmetçik, Irak Türkiye sınırında PKK terör örgütüne yönelik operasyonlara hız kesmeden devam ediyor. Şırnak 23. Sınır Tümen komutanlığına bağlı Irak Türkiye sınırında bulunan karakollardaki Mehmetçik, Şırnak - Hakkari Şırnak - Beytüşşebap sınır hattında yolculuk yapan araçları tek tek durdurarak, silah kaçakçılığı ve PKK terör örgütüne ait aranan kişileri bulmak için kimlik kontrolü yapıyor. Yaz ayının gelmesiyle artan Kuzey Irak sınırından Türkiye'ye PKK örgütüne silah lojistiği engellemek için yapılan rutin aramalardan geçen araçlar, kimlik kontrolünün ardından teşekkür edilerek uğurlanıyor.

Öte yanda Beytüşşebap ilçesine koyunlarını otlatmak için akın eden göçerlerden evrakları tamam olanların geçişlerine izin verilirken, evrakları eksik olan göçerler ise geri çevriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 16:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
desparo72 IP: 88.252.247.xxx Tarih : 12.06.2009 00:32:33

yine yaylalar göçerlerle doldu aşiret ler paraya boğuldu ne güzel ne güzel orda durumlar gayet güzel ohhhh.askerde boşu boşuna  beklesin pkk gelsin göçerlerden malzemesinide alsın kim dur diyecek bu işlere anlamıyorum.kaç kişi evrak yüzünden geri dönmüş sıfırrrrrrr hepsi geçerrrrrr