28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Mehmetçik sınırda kuş uçurtmuyor

Şırnak'taki askeri sevkıyat gece gündüz sürerken Mehmetçik sınırda kuş uçurtmuyor.

Şırnak'taki askeri hareketlilik sürüyor. Bahar aylarının gelmesi ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü PKK'ya karşı temizlik operasyonuna hazırlanırken sınırın sıfır noktasında olası sızmalara karşı konuşlandırılan birliklere askeri sevkıyat gece gündüz aralıksız devam ediyor.

Sınıra sevkıyat sürerken Mehmetçikler, Cudi, Gabar, Küpeli ve Bestler Dereler bölgelerinde PKK'lı teröristlere göz açtırmıyor. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte olası terör tuzaklarına karşı Cizre-Güçlükonak, Cizre-Şırnak, Şırnak-Beytüşebap karayolunda rutin olarak sürdürülen mayın taraması daha sık yapılmaya başlandı.

Hava trafiğinin yoğun olarak yaşandığı Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin kaçabilecekleri yerler Mehmetçikler tarafından abluka altına alınırken, kritik noktalarda da korucular 24 saat elleri tetikte nöbet tutuyor.

Çevre illerden gelen asker ve askeri muhimmat konvoyu geniş güvenlik önlemleri altında Şırnak üzerinden Hakkari sınırında bulunan sınır birliklerine kaydırılırken, akşam saatlerinde ise İkizce Taburu'ndan hareket eden askeri muhimmat taşıyan konvoy geniş güvenlik önlemleri altında Gabar Dağı eteğinde bulunan askeri birliklere kaydırıldı. Konvoyun geçişi sırasında kritik noktalarda korucular görevlendirilirken olası tuzaklara karşı da sinyal kesici araç olarak tabir edilen 'Jammer' araçları yol boyunca konvoyun güvenliğini sağladı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 10:37:22
Güncelleme :17 Nisan 2008 Perşembe 10:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?