28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Mehmetçik sınırda teyakkuzda

Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonlarına devam eden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) baharın gelişiyle birlikte Kuzey Irak sınırından Türkiye'ye sızabilecek PKK terör örgütü mensuplarına yönelik olarak sınırdaki önlemlerini artırdı. Teyakkuza geçen Mehmetçik iç kesimlerde ise yollarda mayın taramasını sürdürüyor.

Beytüşşebap Alay Komutanlığı baharın gelişi ile birlikte Kuzey Irak sınırından Türkiye'ye sızabilecek PKK'lı teröristlere yönelik operasyon başlattı. Operasyona çok sayıda asker ve özel eğitimli komandolar katıldı. Sınır hattına çok yakın olan Kato Dağı'nı didik didik arayan Mehmetçikler, dağ, bayır demeden terörist arıyor.

Öte yandan bölgedeki askerler, her sabah birliklerinden çıkarak Şırnak-Beytüşşebap karayolunda mayın taraması yapıyor. Ayvalık Jandarma Karakol Komutanlığı ve Habur 2 Karakolu sınırına kadar yolları detektörlerle tarayan askerlere, geçici köy korucuları da eşlik ediyor.

Terör örgütü tarafından gece karanlığında karayoluna mayın döşenmiş olması ihtimaline karşılık sabahın erken saatlerinde tarama yapan Mehmetçik, vatandaşların ulaşımlarını rahat bir şekilde sürdürmesini sağlıyor. Ellerindeki detektörlerle kontrollerini sürdüren askerler için çevrede geniş güvenlik önlemleri alınıyor. Bir yandan mayın taraması yapan askerler, diğer yandan elleri tetikte her an karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşı hazır bekliyor.

Öte yandan geçici köy korucuları stratejik noktalarda nöbet tutarak tespit ettikleri herhangi bir hareketi Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildiriyor. Köy korucularının telsizle bildirimleri doğrultusunda terör örgütüne yönelik operasyon başlatılıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 13:15:41
Güncelleme :12 Mayıs 2009 Salı 13:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onur aksu IP: 88.253.28.xxx Tarih : 15.05.2009 14:53:41

kalbimizle yüremizle mehmetçigin yanındayız.................