28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Mehmetçik Şırnak'ta alarma geçti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK terör örgütüne yönelik başlattığı operasyonlar aralıksız devam ederken, Mehmetçik alarma geçerek teröristlerin olası geçiş noktalarında önlem aldı.

Bir grup PKK'lı teröristin Şırnak kırsalında eylem hazırlığı içinde olduğu istihbaratı üzerine Mehmetçik bölgedeki operasyonlarını genişletti.

Kuzey Irak sınırına yakın olan Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Uludere ve Mezra beldelerinin kırsal alanlarında bu sabah yüzlerce komandonun katılımıyla operasyon başlatıldı. Kırmızı alarm verilen bölgede PKK terör örgütünün tüm geçiş noktaları tutuldu. Yol güzergahlarında önlemler arttırıldı. Mehmetçik, sarp ve dik kayalıklı arazideki mağaraları didik didik arıyor. Komandolar, her geçen saat kıskacı daraltırken bölgede helikopterler de keşif uçuşlarını sürdürüyor. Bu arada PKK'lı teröristlerin daha çok karanlıkta yer değiştirebileceği ihtimali üzerine bölge termal kameralarla da izleniyor. Teröristlerin peşine düşen Mehmetçik gece de operasyon düzenliyor. Yüzlerce komandonun katıldığı operasyon kapsamında hakim tepelere tanklar konuşlandırıldı. Dağlık arazilere giden yollarda ise detektörlerle mayın taraması yapılıyor.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 12:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf yılmaz IP: 212.175.115.xxx Tarih : 15.05.2008 12:21:04

terör örgütü çok pis... onların yüzünden binlerce insanlar ölüyor öyle insanlarla iş birliyi yapmak utanç verici.Bu'nunu için;"GÜZEL ÜLKEMİZ TÜRKİYE YOKOLUYOR"