28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

METEF fuarı açıldı

ŞIRNAK'TA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI AÇILDI

Şırnak'ta geleneksel hale gelen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı. Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunlarıyla başlayan METEF'in açılış kurdelesini Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ile İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik kesti.

2009 - 2010 eğitim-öğretim yılının METEF açılışı Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunu gösterileriyle başladı. METEF'in açılışına Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Vali yardımcısı Mahmut Kaşıkçı ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik'in yanı sıra bazı kamu kurum amirleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. METEF'in açılış kurdelesini kesen Vali Vahdettin Özkan, "Mesleki Teknik Eğitim öğrencilerimizin fiziksel gelişimi ile beraber bilgi ve becerilerini geliştirmesi, sanayinin ihtiyacı olan

kaliteli iş gücünün üretilip piyasaya arz edilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Yaşam kalitesinin arttırılması çerçevesinde insan kaynaklarının geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi açısından mesleki teknik eğitimin önemi çok büyüktür. Sanayi açısından iş gücünün artırılması çok önemlidir. Bu sadece okullarda değil, okul sanayi iş birliği, halk eğitim iş birliği, üniversiteyle iş birliği ve piyasanın talep ettiği nitelikte kaliteli işbirliği açısından kalkınmamız açısından en büyük sorunumuz olan

istihdamın artırılması açısından çok büyük önem arz ediyor. Bu fuar bu tür iş birliği gelişimi, bu farkındalığın oluşturulması açısından büyük önem arz ediyor" dedi.

Fuarda Şırnak merkez ve ilçe halk eğitim merkezlerinin hazırladıkları el emeği ürünleri, kilim, yatak odası takımı, yöresel giysiler, ev aksesuarları, tablolar ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları teknoloji projeleri yer aldı. Fuara yediden yetmişe her yaştan vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Vali Özkan ve beraberindeki bazı kurum amirleri açılıştan sonra okulların stantlarını gezerek öğrenciler tarafından yapılan eserleri büyük bir beğeni ile inceleyerek eserler hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldı. Öğrencileri başarıları çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Özkan ve beraberindekilere Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şırnak'ın yöresel yemeklerinden ikram edildi.

ŞIRNAK'TA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI AÇILDI
ŞIRNAK'TA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 17:17:01
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 18:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?