27
Mayıs
2024
Pazertesi
ŞIRNAK

Mezar nakline büyük tepki!

Yol genişletme amacıyla büyük mezarlığın duvarlarını yıkan ve mezarlığa yeni duvar yapan Şırnak Belediyesi, İl Müftülüğü ve vatandaştan tepki aldı.

Yol genişletme çalışmaları ile açık kalan mezarların nakilleri yapıldı. Büyük mezarlıkta başlatılan yol genişletme çalışmaları nedeniyle mezarların açık kalması vatandaşın tepkisine yol açarken, İl Müftülüğü de belediyenin kendilerini konuyla ilgili haberdar etmediğinin altını çizerek, açık kalan mezarın naklinin de kendileri tarafından yapıldığını savundu.

Açık kalan mezarın ölen kişinin ailesinin acısını bir kez daha canlandırdığının altını çizen Müftülük, ölünün babasıyla birlikte mezarı naklettiklerini ve acılı babanın daha da büyük bir üzüntü yaşadığını belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan vatandaşlar; “Çalışmanın tepki alacağı biliniyordu ve belediye bile bile çalışmayı başlattı. Birçok mezar açık kalıyor ve ölülerin kemiklerine saygısızlık yapılıyor. Bu durumda nasıl olur da tepki göstermeyiz. Açık kalan mezarlar sizin ölülerinize ait olsa siz ne yaparsınız?” ifadelerini kullandılar.

Mehmet Selim Yalçın - Kenthaber / Şırnak
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2005 Perşembe 10:21:21
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 16:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?