28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Mezarlık ilgi bekliyor

Şırnak'ın İdil ilçesinin tek mezarlığı olan Asri Mezarlığı'nın çevresinde duvar bulunmaması tepkilere neden oluyor.
 
Hayvanların mezarlığa girip içinde yeşermeye başlayan fide ve ağaçların yanı sıra mezarlara da zarar verdiği bildirildi.

Yeni Mahalle'de bulunan İdil Asri Mezarlığı'nın çevresine bir an önce duvar örülmesini bekleyen halk yetkililerden ilgi bekliyor. Belediye Başkanı ve Kaymakamlığa seslenen vatandaşlar kendilerinin de yapılacak çalışmalarda yardımcı olacaklarını ve maddi destek sunacaklarını söylerken, ''Yeter ki biri bu çalışmayı başlatsın gerisi gelir'' diyorlar.

Konu ile ilgili açıklama vatandaşlardan H. Şerif Kaya, "İdil Asri Mezarlığımızın çevresine duvar örülmediği için hayvanlar içeri girip mezarlıkların başındaki yeşermiş ağaçlara zarar veriyorlar. Her yerin mezarlığı duvarla örülü bizim de mezarlığımızın etrafı en yakın zamanda duvarla örülmelidir. Bunun için belediye ve Kaymakamlık'tan yardım bekliyoruz. Eğer onlar duvarın temelini atarlarsa gerisini eminim ki hayırsever vatandaşlarımız karşılayacaktır. Yeter ki bu duvarın bir temeli atılsın" şeklinde konuştu.

İlçenin tek mezarlığı olan Asri Mezarlığı'nda tuvalet, su, elektrik ve çevre düzenlemesinin eksik olduğu görülürken rasgele döşenen mezarlar nedeni ile de yeni mezar kazılmasında sıkıntı yaşanıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 19:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?