28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

MHP'ye Cizre şoku

CİZRE'DE MHP İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA EDEREK BDP'YE GEÇTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 6 Haziran'daki Diyarbakır mitingi öncesinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde MHP İlçe Başkanı Ramazan Mungan, ilçe teşkilatıyla birlikte partisinden istifa edip BDP'ye geçtiklerini duyurdu. MHP ilçe Teşkilatı'nın BDP'ye geçişi havai fişek gösterileri ile kutlandı.

Cizre MHP İlçe Başkanı Ramazan Mungan 18 kişilik yönetimi ve150 delegesiyle beraber partisinden istifa ederek, BDP'ye katıldıklarını duyurdu. Ramazan Mungan'ın MHP'den bütün yönetimiyle birlikte istifa etmesiyle birlikte Cizre'de MHP teşkilatı da kapanmış oldu. MHP İlçe Başkanı Ramazan Mungan ve ilçe teşkilatının BDP'ye geçmesi ile birlikte her geçen gün güçlerine güç kattıklarını ifade eden BDP ilçe Başkanı Esat Malkoç, bugün aramıza katılan Mungan ve arkadaşlarını kutladığını ifade etti. Malkoç açıklamasını şöyle sürdürdü:

"7 yıldan bu yana ilçede MHP ilçe Başkanlığını yürüten Ramazan Mungan Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'na katılmak için vermiş olduğu karar biz BDP yönetimini sevindirmiş ve büyük bir mutluluk yaşatmıştır. Bugünleri çok uzun zaman önceden hayal ediyorduk ve hayalimizin gerçekleştiği bu anlamlı günde çok sevinçli olduğumu ifade etmek istiyorum."

Kürt halkının mücadelesinin yanında yer almak istedikleri için MHP'den istifa ettiklerini vurgulayan Ramazan Mungan ise, "Ben bundan sonra Kürt halkının partisi olan BDP'ye resmi olarak geçiyorum. Tüm yönetici ve delege arkadaşlarımla birlikte artık, halkımızın hizmetinde olacağız. BDP'ye katıldığım için başım dik ve çok mutluyum" dedi.

AK Parti, CHP ve MHP'deki tüm Kürtlerin istifa edip BDP'ye katılmalarını beklediğini ifade eden Mungan, "Böyle olursa Kürt halkı ilerleyecek ve bütün haklarını elde edecektir. Kürt halkı olarak birlik ve beraberlik sağladığımız zaman mücadelemizi sürdürebiliriz. Birlik ve beraberlikten güç doğuyor. Bizler birlikte olduğumuz zaman güzel ve güçlü görünürüz" şeklinde konuştu.

Dün gece Kırmızı Medrese arkasında düzenlenen Demokratik Özerklik şöleninde eski MHP'li yeni BDP'li Ramazan Mungan'a BDP rozeti BDP PM Üyesi Hasan Özgüneş tarafından takıldı ve Mungan burada halkı selamladı. MHP İlçe Teşkilatı'nın BDP'ye geçişini BDP'liler havai fişek gösterisi ile kutladı.

Öte yandan, konserden dönen bir grup genç ile farklı bir grup arasında Orhan Doğan Caddesi üzerinde tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonunda AK Parti İlçe Teşkilatı önünde nöbet bekleyen çevik kuvvet polisleri gruba gaz bombaları ile müdahale edince aynı cadde üzerindeki çay ocaklarında oturan vatandaşlar ile polis arasında tartışmanın yaşanmasına neden oldu.

CİZRE'DE MHP İLÇE TEŞKİLATI İSTİFA EDEREK BDP'YE GEÇTİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 13:37:05
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 19:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?