19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Minik öğrencinin seçim kampanyası

Cizre ilçesinde sınıf başkanlığından haksız bir şekilde alındığını söyleyen minik öğrenci tekrar seçilmek için kampanya başlattı. Cizre Vali Kamil Acun İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Mahmut Tuzan, hakkını demokratik yollardan aramaya başladı.

Cizre'nin en işlek caddesi Orhan Doğan Caddesi üzerinde bulunan birçok iş yerinin camına asılan ve üzerinde "2007-2008 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde sınıf başkanı iken haksız yere görevden alındım. Sınıf Başkanlığına tekrar seçilmem için kampanyamı başlatıyorum" yazılı afişi gören vatandaşlar minik Mahmut'a destek için afişin üzerinde bulunan telefonları kısa mesaj ve telefon yağmuruna tutuyorlar. Vali Kamil Acun İlköğretim Okulu 3 sınıf Öğrencisi Mahmut Tuzan, "Sınıf başkanlığı görevimden haksız bir şekilde alındım. Oysa ki ben çok adil ve arkadaşlarımı çok seven biriydim. Bunun için tekrar sınıf başkanlığına seçilmek istiyorum. Arkadaşlarımı seviyorum ve arkadaşlarımdan başlattığım kampanyada bana destek vermelerini istiyorum" dedi.

Vali Kamil Acun İlköğretim Okul Müdürü Kadri Keskin ise, "Öğrencimizin yaptığı okul içi demokrasi yönünde olumlu bir çalışmadır. Ben de şahsım olarak Mahmut Tuzan öğrencimi bu konuda destekliyorum" dedi.

Müdür Keskin, minik öğrencinin başlatmış olduğu kampanya çerçevesinde iş yerlerine astığı afişlerde bulunan numaranın kendisine ait olduğunu ve bu numarayı her gün çok sayıda kişinin aradığını belirterek, "Cep telefonuma aşırı şekilde mesaj ve telefon geliyor, gelen telefon ve mesajlarda da Mahmut'u desteklediklerini belirtiyorlar" şeklinde konuştu.

Mahmut Tuzan'ın sınıf arkadaşları ise Mahmut'a destek olduklarını göstermek için sınıfta ''Başkan Mahmut'' şeklinde tezahürat yaptılar.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 18:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?