28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Minik polisler iş başında

Cizre ilçesinde öğrencilerden oluşan trafik ekibi okul önünde göreve başladı.

Uygulama ile okul önlerinde yaşanabilecek trafik kazalarına engel olmak amaçlanıyor.

Cizre Vali Kamil Acun İlköğretim Okulu Müdürlüğü tarafından geliştirilen trafik uygulaması kapsamında 12 öğrenciden oluşan fahri trafik ekibi öğrencilerin okul çıkışlarında görev yapmaya başladılar. Öğrencilerin bu uygulamasına sürücülerden de destek geliyor. Sürücüler uygulamanın bütün okullarda uygulanmasını istediklerini belirtti. Vali Kamil Acun ilköğretim Okulu Müdürü Kadri Keskin, uygulamayı başlatmalarındaki amaçlarının okul önlerinde yaşanabilecek trafik kazalarına engel olmak ve öğrencilerin daha güvenli bir şekilde evlerine ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

Keskin, "Bunun yanında hem öğrencilerin trafik kurallarını daha iyi bir şekilde kavramalarını hem de okul önlerinden geçen sürücülerin hız sınırına dikkat edip öğrencilerin geçişinde daha dikkatli araç sürmelerini sağlamaktır. Uygulama kapsamında 12 kişiden oluşan fahri trafik ekibi Bölge Trafik Denetleme polisleri tarafından eğitilip malzeme desteğinde bulundu. Bu öğrenciler öğlen ve akşam saatlerinde okul çıkışında okul önlerinde ve sokak başlarında trafik akışını kontrol altına alıp öğrencilerin daha güvenli bir şekilde evlerine ulaşmasını sağlıyorlar" diye konuştu.

Kadri Keskin, uygulama kapsamında öğrencilere yapmış oldukları malzeme ve bilgi desteğinden dolayı Cizre Bölge Trafik Denetleme Büro Amirliği personeline teşekkür ettiklerini ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 10:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?