28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Miting gibi kutlama

KADINLAR GÜNÜ ŞIRNAK'TA 5 BİN KİŞİNİN KATILIMIYLA KUTLANDI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Şırnak'ta yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla kutlandı. Kutlama programına BDP Milletvekili Sevahir Bayındır ve Uludere ilçesinin bayan Belediye Başkanı Şükran Sincar da katıldı.

Mitinge dönüşen kutlama programında konuşma yapan Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar, "Roj TV'ye baskın düzenleyen Belçika hükümetini kınıyoruz. Biz kendimizi sayıyla değil gücümüzle ölçeriz. 8 Mart Kürt kadınları için çok önemlidir. Önümüzdeki bahar aylarında kadınlar toplumsal ve siyasi rol oynamalıdır" dedi.

Daha sonra söz alan BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ise terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için 'Sayın' ifadesini kullandığı açıklamasında, "Buraya geldiğimizde Roj TV'ye saldırı gerçekleştiğini öğrendik. Tüm dünya Kürtlere karşı iki yüzlülük yapıyor ve bunu kınıyoruz. Dünya birleşse Kürtleri Roj'unu karartamaz. Sonuna kadar onurlu bir barış ve Kürt kimliği için mücadelemizi sürdüreceğiz. Sayın Öcalan 'kimsenin egemenliğini kabul etmeyeceğiz' dedi. 'Türk, Çerkez, Acem kimse kimsenin egemenliğinde olmasın' dedi. 'Kadın da erkek egemenliğinde olmasın' dedi ve mücadele bu aşamaya geldi. 20-30 yıl önce biz kadınlar haklarımızı bilmiyorduk, özgürlük mücadelesi sayesinde kendimizi tanıdık" diye konuştu.

Milletvekili Bayındır, kadınların halkların haklarını tanımayan bir anayasayı kabul etmeyeceklerini ifade ederek, "Adını Anayasa koymuşlar ama bu aslında 'babayasadır' erkek yasasıdır. Sayın Öcalan bir rüyam vardır diyordu. Önderliğine bağlı olanlar kadınlarını özgürleştirir baskı uygulamaz, geliştirir, çocuklarını çocuk yaşta evlendirmez, zulüm uygulamaz. Zulüm uygulanmasına müsaade etmez" diye devam etti.

Konuşmalardan sonra Mem u Zin Kültür Merkezi'ne bağlı Koma Sorhin, kadın sanatçı Meral Tekçi ve Koma Azad'ın kadın solisti Şilan sahne alarak şarkılarıyla kadınları coşturdu. Kutlama programı boyunca polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Vatandaşlar alana girerken tek tek aranırken kar maskeli özel harekat polisleri yüksek binalarda nöbet tuttular.

KADINLAR GÜNÜ ŞIRNAK'TA 5 BİN KİŞİNİN KATILIMIYLA KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 17:40:03
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 18:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?