28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Mitingi hazmedemeyenler olay çıkardı

Şırnak'ta düzenlenen terörü tel'in mitingini hazmedemeyen PKK yandaşları Silopi'de olay çıkardı.

DTP'li Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının da katıldığı eylemde grup AK Parti Silopi İlçe Başkanlığı binasına yürümek isterken eylemciler gazetecilere ve polise saldırdı.

Önceki gün terör olaylarını tek yürek halinde protesto eden binlerce Şırnaklı Cumhuriyet Meydanı'nda birlik ve beraberlik çağrısı yapmıştı. Bu olayı hazmedemeyen terör örgütü PKK yandaşları, DTP'nin Silopi'de düzenlediği mitingde önce gazetecilere daha sonra da polise saldırdı. Silopi'de düzenlenen mitinge, DTP Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sevahir Bayındır, DTP Eşbaşkan Yardımcısı Selma Irmak, DEP eski Milletvekili Selim Sadak, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Cizre Belediye Başkan Vekili Ahmet Dalmış, Cizre Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aydın Budak, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, DTP Şırnak İl Başkanı Halil İrmez, Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Medyada yer alan ve Şırnak'ta 20 bin kişinin terörü lanetlediğini bildiren haberlere tepki gösteren DTP'li Milletvekillerinin sözlerinin ardından bazı terör yandaşları gazetecilere taşlarla saldırdı. Gazetecilerin ve polisin miting alanından görüntü almasına engel olan grup, bölücü başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı miting alanında terör örgütüne ait bez parçalarından yapılmış sözde bayrak ve bölücü başının posterleri açıldı. İmralı Cezaevi'ndeki Öcalan'a yönelik fiziki saldırı iddiaları ile ortalığı geren konuşmaların sonunda miting sona erdi. Miting alanını dolduran kalabalık topluluğun dağıldığı sırada terör yandaşları slogan atmaya başladı. Provokatörlerin araya girmesi ile birlikte kalabalık bir grup AK Parti Silopi İlçe Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında polis barikatına takılan çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup polisle çatıştı. Olayların yaşandığı sırada birçok esnaf dükkanlarının kepengini kapatmak zorunda kaldı. İstiklal Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi, Cudi Mahallesi ve İpekyolu üzerinde barikat kuran terör yandaşları yolları çöp konteynırı ve çeşitli cisimler ile kapattı. Olay yerine gelen özel harekat timleri ve çevik kuvvet ekipleri göstericilere biber gazı ile müdahale etti. Kısa sürede olayları bastıran polisler barikatları açarak, göstericileri dağıttı. Polislerin miting sırasında ve sonrasında gösterdiği sağduyulu hareket ise takdir topladı. Gergin bekleyiş yerini sükunete bırakırken, olaylardan geriye sadece göstericilerin polise attığı taşlar kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:21:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şırnaklı IP: 88.247.65.xxx Tarih : 21.10.2008 09:01:41

ya daha nereye kadar devam edecek bu olayla biz huzur istiyoruz.kürtüyle türküyle bir arada kardeşçe yaşamak istiyoruz..