28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Molotoflu saldırıya kınama

Şırnak'ın Aydınlıkevler Mahallesi'nde bir markete 13 Şubat tarihinde düzenlenen molotof kokteylli saldırı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan tarafından kınandı.

13 Şubat tarihinde, Aydınlıkevler Mahallesi'nde bulunan bir markete yapılan molotof kokteylli saldırıya değinen Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Ayan, kentin en işlek caddesinde meydana gelen saldırının ve ardından yaşanan olayların esnafı olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Şırnak'ta meydana gelen bu ve benzeri olumsuz durumlar esnaf olarak en çok bizi etkiliyor. Yaşadığımız çağda bireysel sorunlarını hala şiddet kullanarak çözebileceğini, bu yöntemle karşısındakileri sindirebileceğini düşünenler bilmeliler ki yapılanlar, Şırnak halkına olumsuzluk, gerginlik ve onarılması güç tahribattan başka hiçbir şey veremez. Toplumumuzun tüm dinamiklerinin, bu konuda bilinçlendirmeye çalışmayı öncelikli uğraş olarak görev addetmesi gerektiği açıktır. Bu nedenle hele de bir esnafa yönelen böylesi bir çağ dışılığı yapanları korkutacak denli güçlü bir tepki ile karşılamak insanlık görevlerindendir. İlimizin en köklü esnaflarından Çiftçi ailesine yönelik saldırıyı kınıyor, kendilerine ticari hayatlarında
başarılar diliyorum. Kamuoyunu, toplumsal sağduyumuzla davranarak bu tür olayların bir daha yaşanmaması için üzerimize düşenleri yapmaya çağırıyoruz. Şırnak'ta yaşayan her bir vatandaş bu ve benzeri olumsuzluklardan ders almalıdır. Biz esnaf olarak bu ve benzeri olayları tasvip etmiyoruz. Bu konuda sağduyunun hakim olmasını ümit diliyoruz. Şırnak halkı ve esnafının bu olayla bir ilgisi ve alakasının olmamasını temenni ediyoruz" dedi.

Ayan, olaydan üzüntü duyduklarını belirterek, "Ticari hayatımızı yakından ilgilendiren ve Şırnak halkının imajını zedeleyen bu olayı hem Esnaf Odası, hem de vatandaş olarak kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 12:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?