19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Müdürlere Vitamin eğitimi

Şırnak Kültür Merkezi'nde, Türk Telekom'un geçen yıl bünyesine kattığı eğitim ve bilişim teknolojileri şirketi Sebit A.Ş. tarafından ilköğretim okulu müdürlerine yönelik 'Vitamin' eğitim programının tanıtımı yapıldı.

Şırnak Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Vitamin' tanıtım programına Şırnak Vali yardımcısı Ramazan Kurtyemez, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birilik, Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve Şube Müdürleri ile çok sayıda ilköğretim okulu müdürü katıldı. Programın başında Sebit A.Ş. yetkilileri şirketin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Şirket yetkilileri Türk Telekom 'un bünyesinde bulunan Sebit'in geliştirdiği "Adaptive Curriculum" eğitim programıyla Amerika'da bilişim Oscar'ı sayılan CODİE, ABD Eğitim Yayıncıları Kuruluşu tarafından ise 2008 yılı seçkin başarı ödülü aldıklarını bildirdi. Sebit yetkililerinden Levent Tüfekçi, "Ürünlerimizin bu şekilde ödül alması bizi gururlandırıyor. Ama en önemlisi bunların okullarda kullanılması ve eğitimde o farkı oluştırmaktır" dedi.

Sebit'in geliştirdiği eğitim yazılımı 'Vitamin Eğitim'in yine Türk Telekom tarafından 33 bin ilköğretim okuluna ücretsiz olarak sunulmaya başlandığını belirten Tüfekçi, matematik, fen, Türkçe ve sosyal bilimler olmak üzere dört ana ders üzerinde hazırlanan Vitamin eğitim setinin, 2008-2009 eğitim öğretim yılında bilgisayar üzerinden öğretmen ve öğrencilere ücretsiz sunulmaya başlandığını söyledi.
Tüfekçi, "Türk Telekom (TT) çok önemli eğitim projeleri geliştiriyor. Bu projelerden biri de Vitamin. Öncelikle matematik, fen, Türkçe ve sosyal bilimler derslerine yönelik hazırlanan Vitamin, öğrenci ve öğretmenleri bilgisayar destekli ve daha etkili eğitim araçlarına kavuşturacak ve anne-babaların çocuklarına dersleri konusunda daha kolay yardımcı olmasını sağlayacak. TT grup şirketlerinden Sebit tarafından geliştirilen bu yazılım bu öğretim yılında Türkiye'deki tüm okullara ücretsiz olarak sunulacak.

Bu yazılımın, bilişim teknolojilerinin öğrencilerin eğitim hayatlarının bir parçası olmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz. TT grubunun eğitim alanında yaptığı tüm çalışmaların ortak bir hedefi var; ileride bizi elde ettikleri büyük başarılarla gururlandıracak Türk gençlerinin yetiştirilmesine yardımcı olmak. O gün geldiğinde, 'Evet, bu çocukların hayallerine destek olduk' diyebilmek tatminlerin en güzeli olacak" şeklinde konuştu.

Daha sonra Sebit yetkilileri okul müdürlerine Vitamin eğitim programından nasıl faydalanabilecekleri konusunda sinevizyon eşliğinde sunum yaptılar.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 10:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?