19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Müftülük'ten Berat Kandili mesajı

Berat Kandili nedeniyle Şırnak'ın Silopi İlçe Müftü vekili Mehmet Salih Vural, bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda 5 Ağustos Çarşamba gününü Perşembe'ye bağlayan gecenin Berat Kandili olduğunu hatırlatan Salih Vural, Berat gecesi münasebetiyle ilçelerdeki camilerde çeşitli programlar düzenleneceğini söyledi.

Vural, 5 Ağustos Çarşamba günü akşam namazını müteakiben Çarşı Camii'nde Berat Kandili Özel Programı icra edileceğini söyledi. Vural, yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: "5 Ağustos 2009 Çarşamba gününü Perşembe'ye bağlayan gece Berat Kandilini idrak edeceğiz. Kurtuluş, af ve arınma gibi
anlamlara gelen ayrıca Mübarek Ramazan Ayının da bir müjdecisi olan Berat Gecesi, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı'nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kere daha hatırlatır. Milletimizin kandil olarak adlandırdığı bu geceler, bizlere hızlı bir şekilde geçmekte olan hayatta durup düşünme, özümüze dönme ve günahlarla kirlenen gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Ayrıca Rabbimize,
kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tevbe ederek uzaklaşma imkanı sağlar."
İlçe Müftü Vekili Mehmet Salih Vural, Berat gecesinin memleketimize, milletimize, İslam alemine ve insanlığa hayırlara vesile olmasını diledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 14:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?