19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Muzaffer Yıldırım Şırnak'a geldi

Türk Sağlık-Sen Genel Sekreteri Muzaffer Yıldırım ve teşkilatlandırma sekreteri Kürşat Atmaca, Şırnak'ın Silopi ilçesini ziyaret etti.

Şırnak'ta yaşanan sağlık sorunlarını yerinde görmek, sağlık çalışanlarının sorunlarını dinlemek ve çözüme kavuşturmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Türk Sağlık-Sen Genel Sekreteri Muzaffer Yıldırım, gördükleri ilgiden dolayı çok duygulandıklarını belirtti ve ziyaretlerin sıkça yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Genel Sekreter Yıldırım ve beraberindeki heyet Silopi Kaymakamı Aydın Abak'ı makamında ziyaret etti.

Kaymakamlık ziyaretini tamamlayan Yıldırım, Kaymakamlık binası önünde açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa Beykapısı Sağlık Ocağı'nda görevli pratisyen doktor 28 yaşındaki Venhar Onat'ın bir hasta yakını tarafından darp edilmesini esefle karşıladığını belirten Muzaffer Yıldırım, "Sağlık hizmeti veren bir arkadaşımıza fiili saldırıda bulunulmasını öncelikle esefle kınıyorum. Yani halka hizmeti hakka hizmet olarak kabul edip insan sağlığına dönük insanın sağlığını ilgilendiren bir konuda hizmet veren bir arkadaşımızın böyle bir fiili muhatabı olması gerçekten çok çirkin. Affedilir tarzda değil. İnşallah gerekli suç duyurusu yapılmıştır. Fiili işleyenler hakkında da kanuni işlem yapılacaktır. Bundan Eminim. Arkadaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Muzaffer Yıldırım, bölgeye gerçekleştirdiği ziyaret ve amacı hakkında ise şunları söyledi:

"Biz bu bölgede özellikle Diyarbakır'da arkadaşlarımızla hemhal olduk. Gezdik idareciler ile görüştük. Daha sonra Cizre ve Silopi'de arkadaşlarımız ile bir toplantı yaptık. Gerekli sıkıntıları tespit ettik. Şırnak'ta talepler, istekler ve sıkıntılar tespit edildikten sonra Sayın Valimiz ile Sağlık Müdürümüz ile bu sıkıntıları paylaşmayı düşünüyoruz. Çözemediğimiz, çözülmeyen konuları da alıp Sağlık Bakanlığı düzeyinde Ankara'ya götürmek niyetindeyiz."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 13:27:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?