19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Nevruz kutlamaları sonrası 82 gözaltı

Şırnak Emniyet Müdürlüğü 15-25 Mart tarihleri arasında Nevruz kutlamaları sırasında provokasyonda bulundukları, 12 polis memuru ile 1 vatandaşın yaralanmasına neden oldukları ve kamu kurum ve kuruluşlarının mallarına zarar verdikleri iddia edilen 82 kişiyi yakaladı.

Diğer bir operasyonda ise iki kişinin daha eylemde kullanmak üzere hazırlanmış patlayıcı madde ile birlikte yakalanmasıyla gözaltına alınan kişi sayısı 84'e yükseldi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü yandaşlarınca İl Merkezi ile Cizre ve Silopi ilçelerinde 15-25 Mart 2008 tarihleri arasındaki Nevruz kutlamalarında kitleyi güvenlik güçlerine karşı kışkırtan, provoke eden, aralarında elebaşlarının da bulunduğu Şırnak'ta 29, Silopi'de 24 ve Cizre'de 29 şahıs olmak üzere toplam 82 şahıs yakalanmış, haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte sevk edildikleri adli makamlarca 21'i tutuklanmış 61 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nce müşterek olarak yapılan operasyonda ise komşu bir ülkeden temin ettikleri patlayıcı maddeleri, Şırnak'a getirerek bölücü terör örgütü adına eylem hazırlığı içerisinde bulunan 2 şahıs 23 Mart 2008 tarihinde yakalanmıştır. Şahısların üzerinde ve bulundukları araç içerisinde yapılan aramada; düzeneği patlamaya hazır vaziyette 2 adet kabloya bağlı elektrik infilak kapsülünün bulunduğu 6 kilo 495 gram patlayıcı madde, 1 adet elektrikli fünye, 2 adet fünyeye bağlı vaziyette sarı ve siyah renkli kablo, 1 adet orta boy pil, 1 adet patlayıcı maddenin dış kabı, patlayıcı maddeyi kamufle eden malzemeler, eylemin yapılacağı yeri belirtir kroki ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmıştır."

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 19:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?