28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Öğrenci annelerine seminer

Silopi ilçesinde, öğrenci annelerine yönelik eğitim semineri verildi. Koç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen seminere öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.


İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Koç İlköğretim Okulu Müdürü Nurettin Kaden, ailelerin okula gönderdikleri çocukların takipçisi olması gerektiğini belirterek "Öğrenci okula göndermekle sorumluluk tamamlanmıyor. Her aile öğrencisini her yönden kontrol altına alması gerekir. Okulda verilen eğitim kadar evdeki ders çalışma öğrenci için hayati önem taşıyor. Bu nedenle ailedeki eğitim okuldaki eğitime temel teşkil ediyor" dedi. Nurettin Kaden, seminerde, çocuk sevgisi, beslenme, temizlik alışkanlığı, aile içi ve çevre ile iletişim, televizyon izleme gibi konularda ailelere nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi verdi.


Koç İlköğretim Okulu Psikolojik Danışma Rehber Öğretmeni Ebru Kandemir tarafından hazırlanan "Ana-Baba Olabilmek" adlı sunumda ise anne ve babaların çocuğun sadece maddi ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olmadığı vurgusu yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 10:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?