19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Öğrencilere hijyen eğitimi

Doç. Dr. Murat Baş Şırnak'ta, ''Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Hijyen Eğitimi" projesi kapsamında öğrencilere yönelik pilot uygulama eğitimi verildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan ve AB tarafından desteklenen ''Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Hijyen Eğitimi" projesi kapsamında düzenlenen pilot uygulama eğitimi seminerinde, kısa metrajlı film ve sinevizyon gösterimi destekli olarak öğrenciler bilgilendirildi. 

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Eğitimci Doç. Dr. Murat Baş tarafından Şırnak Çok Programlı Lisesi'nde verilen seminerde, öğrencilerin soruları cevaplandırıldı. Öğrencilere yönelik pilot uygulama seminerinden sonra Özel İdare Toplantı Salonu'nda ev hanımlarına yönelik seminer verildi. 

Projeye "Alem Bilsin, Sen Temizsin" sloganıyla başladıklarını belirten Doç. Dr. Murat Baş, amaçlarının gözle görülmeyen mikroplardan kaynaklanan enfeksiyonel hastalıklara karşı önlem almak olduğunu söyledi. 

Baş, "Bölgenin yoğun nüfus hareketi, eğitim ve altyapı yetersizliği gibi çeşitli nedenlerle öncelikli bir öneme sahip olması nedeniyle, bölgede önlenebilir sağlık sorunlarının en aza indirilmesi, bölge insanının hijyen bilincinin ve bölgedeki turizm faaliyetlerinin kalitesinin artırılması için bu proje hazırlanmıştır" dedi.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 11:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?