19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Okul öncesi eğitime ilgi artıyor

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, okul öncesi ve ilköğretim okullarında öğrenci sayısında büyük artış yaşandığını söyledi.

İl genelinde yaklaşık 16 bin öğrencinin ilkokula başladığını belirten Birlik, "Şırnak İl genelinde 334 okulumuzda bu yıl eğitim öğretim başladı. Şu anki rakamlara göre 125 bine yakın öğrencimiz ders başı yaptı. Özellikle ilköğretim ve okul öncesi eğitimde büyük bir artış yaşandı" dedi.

2008-2009 eğitim öğretim öncesi bin 750 öğretmen açığı bulunduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, öğretmen açığını gidermek için çalışmaların Bakanlık düzeyinde sürdüğünü kaydederek, "İlimiz genelinde 5 bin 200 öğretmen normumuz var. Fakat vekil öğretmenler hariç 2 bin 500 öğretmenimiz mevcuttur. Yaklaşık olarak bin 750 öğretmen açığımız var. Ama öğretmen açığı sadece Şırnak'ta değil çevre illerde de aynı sıkıntının olduğunu biliyoruz. Bu sıkıntıların zamanla aşılacağına inanıyorum. Vekil ve ücretli öğretmen alımları ile öğretmen açığımızı en aza indireceğiz. Öğretmen açıklarını en kısa sürede kapatmak için elimizden geleni her şeyi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 10:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?