19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Okul yararına kermes

ÖĞRETMEN VE VELİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Öğretmen ve veliler, el ele vererek okul giderlerini karşılamak için kermes düzenledi. Kermeste elde edilecek gelir okul harcamalarında kullanılacak.

Gazipaşa İlköğretim Okulu öğretmenleri ile velileri el birliği ile okul giderlerini karşılamak için kermes düzenledi. Elde edilecek gelir okul araç gereçlerinin alımında kullanılacak. Gazipaşa İlköğretim Okulu ve Okul Aile Birliği Okul Gelişim Yönetimi ekibinin, ortak çalışma ile Şırnak Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırda düzenlediği kermese vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kermesin okul ihtiyacını karşılamak amacıyla düzenlenmesi vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı. Öğrencilerin, velilerin ve okulda görevli öğretmenlerin iş birliğiyle düzenlenen kermeste içli köfte, börek, perde pilav, salata çeşitleri, gözleme, tatlı çeşitleri, yaş pasta, çiğ köfte ve mahalli yemekler satışa sunuldu. Kermesle ilgili bilgi veren Gazipaşa okul müdürü M. Selçuk Dandır, okul giderlerini karşılamak amacıyla kermes düzenlediklerini söyledi. Dandır, "Kermesi okul aile birliği, velilerimizin ve okul gelişim yönetim ekibimizin ve öğrencilerin ortak çalışmasıyla okulumuza maddi kaynak sağlamak amacıyla düzenledik.

Okulumuzun öncelikle fotokopi makinesine ihtiyacı var. Tabii ki bu maddiyat boyutlu bir olay değil. Hiç para kazanmasak bile bu organizasyon ve şu birliktelik, veli iş birliğini gerçekleştirmek bile amacımıza ulaştığımızı gösteriyor. Ama tabii ki bu kermesten elde edilecek geliri okul aile birliğimizin hesabına aktaracağız. Bu parayı fotokopi makinesi ve okulumuzun diğer ihtiyaçları için kullanacağız. Bizi burada yalnız bırakmayan tüm halkımıza ve velilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Kermese gelen vatandaşlar, okul giderlerinin karşılanması için düzenlenen kermesin diğer okullara da örnek olması gerektiğini söylediler.

ÖĞRETMEN VE VELİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
ÖĞRETMEN VE VELİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 10:29:02
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 01:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?