19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Okuluma Yardım Kampanyası

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, "Okuluma Yardım Kampanyası"na katılan Cizreli işadamlarıyla protokol imzalandı. 

Öğretmenevi'nde düzenlenen protokol imzalama töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Gökhan Azcan, törenin yapılmasına vesile onların attığı adımın çok büyük ve değerli olduğunu ifade ederek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi asıl düşmanımız cehalettir. Bu cehaleti yenmek için adım attık ve bu adımlarımızın artmasını umuyorum. İşadamlarımızın yaptıkları hizmet, atmış oldukları adım çok büyük. Bunu bir trene benzetiyorum. Bu tren, daha önce 2-3 vagonla yola çıkmıştı, şimdi ise 10 vagonla devam ediyor. İleriki yıllarda inşallah bu vagonların sayısı artar. Eğitime yardım kampanyasına yapmış oldukları katkılarından dolayı değerli işadamlarımıza ve ilçenin ekonomik, sosyal, eğitim ve kültürel açıdan desteklerini esirgemeyen kamu kurum ve kuruluş amirlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Milli Eğitim İlçe Müdürü İhsan Gören de, eğitimde fırsat eşitliğini toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırmanın herkesin hedefi olması gerektiğini belirterek, "Hayırsever ve vatanseverler bugünkü törenin düzenlenmesini sağladı. Bu törenin başta eğitim camiası olmak üzere herkesi sevindirdiği ve duygulandırdığına inanıyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımız için ne kadar iyi bir eğitim ortamı hazırlanırsa, o derece de daha başarılı olacakları gerçeğini her geçen gün daha iyi kavrayıp, üzerlerine düşen sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini görmek bizleri mutlu etmektedir. Zira, ülke olarak gelişmemiz ve geleceğimiz açısından son derece önem taşıyan çağdaş eğitim fırsatını yakalamak ve eğitimde fırsat eşitliğini toplumun bütün kesimlerinde yaygınlaştırmak, hepimizin hedefi olmalıdır. İlçemizdeki kamu görevlilerinin eğitime karşı olan duyarlılıkları, vatandaşlarımızdaki bu bilincin daha da artmasına vesile olmuş ve bu sayede eğitim kurumlarımızdaki fiziki ve diğer şartların daha iyi bir seviyeye gelmesini sağlamıştır. Bu vesileyle eğitime karşı duyarlılıklarından dolayı Cizre Kaymakamı Gökhan Azcan'a, Garnizon Komutanı Mehmet Kınacı'ya ve törenin düzenlenmesinde özel çabasını esirgemeyen MİT Bölge Başkanı Levent Kurtaiş'e, Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar'a ve ayrıca kampanyaya verdikleri katkıdan dolayı Murat Ercan, Selim Acar, Ali Sapan, Ali Çağında, Mehmet Sait Onuk, Hazret Seyda, Cemal Kadoğlu, Ahmet Ercan, Adnan Elçi, Koç Holding çalışanları ve diğer iş adamlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

İşadamlarıyla protokol imzalanmasının ardından kampanyayla ilçenin ekonomik, sosyal, eğitim ve kültürel açıdan kalkınmasında emekleri olan işadamlarına ve mülki amirlere plaketlerin verilmesiyle tören son buldu.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 18:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?