19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Okuma-yazma kursunda rekor

Şırnak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bahattin Durgun, ''Ana-Kız Okuldayız'' kampanyası dahilinde açılan okuma-yazma kursunda rekor sayıya ulaştıklarını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bahattin Durgun, Şırnak merkez, köy ve beldelerinde 81 okuma-yazma kursu açtıklarını belirterek, "Şırnak'ta açılan 81 okuma-yazma kursumuzda bin 500'e yakın kursiyerimiz var. Bu sayı Şırnak için rekordur. Şırnak halkı artık kapalı bir toplum olmaktan çıkıyor" dedi.

Kursiyerlerin yüzde 80'inin kadınlardan oluştuğunu söyleyen Müdür Durgun, "Şırnak'ta daha önce bayanların okula gönderilmediği bir gerçektir. Bu yanlış daha 10 yıl öncesine kadar da devam etmekteydi. Fakat 'Ana-kız okuldayız' kampanyası ile okula gitmeyen ya da gidip de yarıda bırakan bayanlarımız için I. ve II. kademe okuma-yazma kursları açtık. Şu anda yaklaşık 900 bayan kursiyerimiz var. Bayanlarımız da artık eğitim ve kültür seviyelerini yükseltmek istiyor. Bu gibi kampanyalarla Şırnak'ımız artık kapalı bir toplum olmaktan çıkacaktır. Çünkü eğitimli olan anne-baba çocuğuna daha faydalı olacaktır" diye konuştu.

HALK EĞİTİM MERKEZİ BÜNYESİNDE 292 KURS AÇILDI

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bu yıl toplam 292 kurs açıldığını belirten Durgun, bunların 150 tanesinin ilk ve ortaöğretimde açılan yetiştirme kursları olduğunu söyledi. Müdür Durgun, "Bu yıl 81 okuma-yazma kursu, 150 yetiştirme kursu, 44 mesleki kurs ve 17 de sosyal kültürel kurslar olmak üzere toplam 292 tane kurs açtık. Bu kursların açılmasında sayın Valimiz Ali Yerlikaya'nın, eğitim öğretime verdiği desteğin çok büyük payı vardır" şeklinde konuştu.

Şırnak Valiliği'nin desteği ile Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kilimcilik kursunun açıldığını hatırlatan Müdür Bahattin Durgun, "Sayın Valimiz Ali Yerlikaya'nın destekleri ile yöremizdeki işsizliği ortadan kaldırmak ve ekonomik krizin etkisini biraz da olsa azaltmak amacıyla genç kızlarımıza yönelik kilimcilik kursumuzu daha önce açmıştık. Genç kızlarımıza hem el sanatını öğretmek hem de ekonomik açıdan kendilerine yardımcı olmak amacıyla Şırnak Valiliğimizin desteği ile Halk Eğitim Merkezi, İş Kurumu, Şırnak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'nün (SYDV) iş birliği ile el sanatlarımıza el atılmış, alt yapı hazırlanmış maddi ve manevi bütünler destek sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.
Şu anda kilimcilik kursuna devam eden 100 kursiyer olduğunu kaydeden Durgun, "Şırnak Merkez ile Balveren beldemizde bölgemize has olan el sanatlarımızı yaşatmak için açılan kurstan yaklaşık 100 genç kızımıza iş imkanı sağlanmıştır. Şırnaklı 100 ailemize istihdam sağlanmıştır. Genç kızlarımız öğrendikleri el sanatının yanında her ay almış oldukları kazançların yanı sıra ev ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar. Ben kursiyerlerim adına Sayın Valimiz Ali Yerlikaya'ya teşekkür ederim. Bu sene Şırnak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Valiliğimizin desteği sonucundaki bu çalışmalardan dolayı en parlak yılımızı yaşıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 14:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?