19
Mayıs
2024
Pazar
ŞIRNAK

Operasyonlar hız kesmiyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde mayın arama tarama faaliyetlerini sürdüren Mehmetçik bir yandan da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor.

Havadan ve karadan terör örgütüne ağır darbeler indiren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) teröristlere aman vermiyor. Kış öncesi operasyonlarını hızlandıran güvenlik güçleri, teröristlerin muhtemel geçiş noktalarını sıkı denetim altına aldı.

Sınır bölgelerinde alınan yoğun güvenlik önlemleri artarak devam ederken terör örgütü PKK'nın bölgede yuvalanmasının engellemek için Şırnak'ta operasyon başlatıldı. Cudi Dağı'ndaki terörist hedeflere yönelik başlatılan operasyonlara havadan Kobra ve Skorsky tipi helikopterler destek sağlarken, Kato Dağı'nda başlatılan operasyonlara ise çok sayıda geçici köy korucusu katıldı. Cudi Dağı yönüne giden askeri geçiş güzergahlarında da Mehmetçikler mayın arama tarama faaliyetleri sürdürüyor. 15 komando yaklaşık 10 kilometrelik yolu yürüyerek mayın taramasından geçirdi.

Öte yandan terör örgütünde ise çözülmelerin devam ettiği öğrenildi. Son 2 gün içerisinde 8 teröristin örgütün Kuzey Irak'taki kamplarından kaçarak Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim oldukları öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 13:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?