28
Mayıs
2024
Salı
ŞIRNAK

Operasyonlara katılmak istiyor

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken Silopili bedensel engelli gencin konuşmaları göz yaşarttı.

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Çiftlik köyünde ikamet eden bedensel engelli genç İdris Kalenderoğlu Kuzey Irak'ta devam eden operasyonlara katılmak istediğini söyledi.

Şehit haberlerini aldığında içinin parçalandığını ifade eden bedensel engelli genç, şehit ailelerine başsağlığı mesajı gönderdi. Kendisi engelli olduğu için askere alınamayacağını belirten bedensel engelli genç operasyonlara katılma isteğinin hiç değilse sağlam vatanseverlere bir örnek olmasını diledi. Vatanını seven herkese çağrıda bulunan İdris Kalenderoğlu Ankara'da askerlik yapan kardeşinin de operasyonlara katılmasını istediğini ifade etti.

SAKAT OLMASAYDIM BİR DAKİKA BİLE DURMAZDIM

Operasyonlara katılmak istediğini söyleyen bedensel engelli İdris Kalenderoğlu hayatta sadece bir kızının olduğunu ve askere gönderemediği için çok üzgün olduğunu vurgulayarak, "Televizyonda her gün haberleri izliyorum, şehit haberlerini aldığımda içim parçalanıyor. Keşke ben de sağlam olsam, bir dakika bile durmazdım hemen giderdim operasyonlara. Ben bu halimle askerlik yapmak istiyorum. Millet olarak yöneticilerimizin arkasında durduğumuzu dünyaya duyurmak için tek yürek ve tek bilek olmalıyız. Son günlerde artan terör olayları hepimizi derinden etkiliyor. Bizler sıcak evlerimizde oturup geyik sohbeti yapmayı bırakmalı, binlerce Mehmetçik'in gecenin karanlığı ve soğuğunda, karlı buzlu dağlarda, tepelerde, daracık keçi yolarında, sırtlarında ortalama 30-35 kilogram teçhizatla, elleri tetikte, dağ bayır demeden, her an ölüme hazır olarak, emperyalistlerin vatanımızı bölmekle görevlendirdiği teröristlerin peşinde koştuğunu unutmamalıyız. Canları pahasına vatanı koruyan bu çocukların manevi desteğe
şiddetle ihtiyaçları var" dedi.

BİR GÜN ASKERLİK YAPTIM

Daha önce Şırnak tümeninde 1 gün askerlik yaptığını belirten bedensel engelli Kalenderoğlu, "Askerlik sırasında beni çok seven bir komutan üstümdeki askeri elbiseleri bana hediye olarak verdi. Ben de bu elbiseyi çok sevdiğim için zaman zaman giyiyorum. Buradan Genelkurmay Başkanlığı'na seslenmek istiyorum. Beni askere alın. Ben de her Türk evladı gibi askerlik yapmak istiyorum, özellikle askeri operasyonlara çok katılmak istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek olmak için askerlik şubelerine koşmalı, bu vatanın bir tek çakıl taşını bile yerinden oynatmayacağımızı kanıtlamak adına gönüllü asker olacağımızı yapacağımız başvurunun simgesel özelliği olduğunu bilerek kayıtlara geçirtmeliyiz. Belki ben savaşamam ama en azından telsiz başında durur muhabere yaparım, yani bana göre yapılacak işler mutlaka vardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 10:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?